5 soļi, kā pareizi sasaldēt kabačus
- Kabačus nomazgā, noslauki. Sagriez ar visu mizu izmērā pēc izvēles un vajadzības – 1–2 centimetru kubiņos vai ripiņās.
- Uzvāri ūdeni un ber tajā kabaču gabaliņus. Tiem jābūt pilnībā nosegtiem ar ūdeni, un, lai tie vienmērīgi pagatavotos, vārīšanās laikā noteikti vairākas reizes jāapmaisa. Vāri tikai 3 minūtes.
- Nokās gabaliņus caurdurī. Atstāj, lai atdzesējas un notek viss liekais šķidrums.
- Sadali kabačus pa maisiņiem vai saldējamām kastītēm porcijās vienreizējai ēdiena pagatavošanai.
- Obligāti izspied lieko gaisu no maisiņiem un ievieto saldētavā.
Vēl daži noderīgi padomi:
- Izvēlies nelielus un gaišus kabačus. Tieši gaišos kabačus un patisonus izdodas sasaldēt visveiksmīgāk.
- Lai kubiņi nesaliptu viens ar otru, tos var izkārtot vienā kārtā uz paplātes un ievietot saldētavas supersaldēšanas (super freeze, fast freeze) nodalījumā. Kad tie sasaluši, salikt pa maisiņiem un ievietot parastajā saldētavas glabāšanas kastē.
- Citas saimnieces vārīšanas vietā kabačus pirms saldēšanas vienkārši apber ar rupjo sāli un atstāj uz 10 – 15 minūtēm, lai izdalās sula, kas traucē pareizai kabaču sasalšanai. Pirms likšanas maisiņos gabaliņus kārtīgi nosusina uz papīra dvieļa.
- Saldēt var arī sarīvētus kabačus, pirms tam tiem arī uzberot sāli un notecinot lieko sulu.
- Ziemai sasaldēt var arī jau saceptus kabaču gabaliņus.
- Saldēšanai labāk izvēlēties jaunos kabacīšus ar plānu un maigu miziņu, blīvu mīkstumu un gandrīz nemanamām sēkliņām.