• Fizālis. Kā to audzēt un izmantot?

    Fizālis
    Indra Ozoliņa
    16. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības arhīva
    3/7Odziņas gatavas!

    Odziņas gatavas!

    Sākumā augļi ir zaļi, bet nobriestot kļūst dzeltenīgi brūni. Fizāļi ir gatavi, kad apvalks piepildījies ar augli. Visgaršīgākās ir ogas, kas nobirst, krūmu papurinot, – tās ir pilnībā gatavas un uzreiz ēdamas.

    Novācot auglīšus, tie jātur 12–14 grādos, piemēram, uz grīdas. Kad apvalki kļūs dzeltenīgi brūni, auglīši būs gatavi. Augstākā temperatūrā tie sakaltīs, nevis smuki, vienmērīgi nogatavosies. Odziņas var saglabāt līdz pat jaunajai ražai. Arī sēklas var novākt pakāpeniski ziemas laikā. Sīkās sēkliņas iegūst, augli griežot šķēlēs, izkasot tās ārā un žāvējot.   

    Nākamā lapa

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē