Pušķi gatavo: SANITA CIPRUSE, floriste, ziedu salona Elizete saimniece
Vajadzēs:
-
Tulpes un hiacintes no pašu dārza un greznākus ziedus – rozes, anemones, lizantes vai citas – no veikala.
- Zaļumus – saplaukušus zarus no dārza vai eikaliptus no veikala. Ietīšanai – materiālu ar modīgu avīžrakstu apdruku. Tomēr parasta avīžlapa neder, vajag tādu, kas, saskaroties ar mitrumu, neizjūk un nezaudē krāsu. Ziedu un floristikas piederumu bāzēs pārdod speciālu materiālu, kas līdzinās parupjam agrotīklam. Labi noder arī sviestmaižu papīrs (Gemoss).




Soli pa solim
1. Notīra kātus – tulpēm noņem apakšējās lapas, rozēm – arī ērkšķus kāta apakšdaļā, ko turēs rokā.

2. Pušķi sāk veidot no vidus ar 3–5 ziediem.

3. Apkārt pa vienam liek pārējos – tā, lai visi kāti veidotu izvērstu, uz vienu pusi iegrieztu spirāli, nu gluži kā spageti, ko liek katlā.

4. No auklas izveido cilpu, apņem kātiem, stingri savelk. Vienu auklas galu virzot uz vienu pusi, otru – uz otru, vēl vairākas reizes apņem kātiem.

5. Parastu aukliņu sasien, auklu ar stieples vidiņu – savirpina.

6. Skaisti un līdzeni nogriež kātus.

7. Apņem viltus avīžpapīru. Var sastiprināt, talkā ņemot skavotāju.

8. Apsien lenti.

