• Vētra samaitājusi krāšņākās Rīgas puķu dobes. Atcelts Baltijas puķu dobju festivāls

    Puķu dobe
    Marta Kalniņa
    29. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Tika plānots, ka Baltijas Starptautiskais puķu dobju festivāls notiks otrdien, 30.jūlijā. Taču postījumi Rīgas dārzos un parkos ir tik pamatīgi, ka šie svētki izpaliks…

     Applūdušas puķu dobes, vēja izpluinīti stādījumi, uz dobēm uzgāzti koki vai to zari – diemžēl tādi šobrīd izskatās daudzi Rīgas krāšņie vasaras un ziemciešu stādījumi. Tāpēc Rīgas puķu dobes festivāla ietvaros tiks novērtētas tikai pēc iepriekš uzņemtajām fotogrāfijām, savukārt Tallinas un Viļņas stādījumus profesionāļi vērtēs klātienē.

    Proti, šodien Tallinā profesionāļi novērtē Igaunijas galvaspilsētas puķu dobes, bet trešdien, 31. jūlijā stādījumi tiks vērtēti Viļņā, kur notiks arī 2. Baltijas Starptautiskā puķu dobju festivāla apbalvošanas ceremonija.

    Festivāls tiek rīkots pēc Rīgas mežu iniciatīvas. Tā laikā galvaspilsētu parku kopēji  viesojas viens pie otra un katrā pilsētā kopīgi vērtē skaistākos ziedaugu stādījumus.

    Pērn 1. Baltijas Starptautiskā puķu dobju festivāla noslēgumā Grand Prix balvu saņēma Alsungas brunču krāsu un rakstu dobei Uzvaras parkā, pie Slokas ielas un Uzvaras bulvāra krustojuma.

    Sabiedrības balsojums gan aizvien turpinās. Iedzīvotāju simpātiju balvu katrā pilsētā saņems puķu dobe, kura ieguvusi vislielāko balsu skaitu interneta balsojumā. Par skaistākajām Rīgas dobēm iespējams nobalsot līdz trešdienas rītam Rīgas dārzu un parku Facebook kontā, kur skatāmas 10 festivālam izvirzīto Rīgas vasaras un ziemciešu puķu dobju foto kolāžas.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē