Edamame atur ļoti daudz olbaltumvielu, šķiedrvielu, vitamīnu (īpaši C), dzelzi un kalciju. Pupiņām ir saldena (ar mazu rūgtumiņu), patīkami riekstaina garša.
- Kas augam patīk? Vajadzīga viegla, dziļi iekopta augsne un gaiša vieta. Lai iegūtu dāsnāku ražu, pirms sēšanas sojas pupiņas ieteicams apstrādāt ar kādu gumiņbaktēriju preparātu vai arī pirms sējas augsni bagātināt ar slāpekli. Dīgšanas laikā pupiņām vajag pietiekami daudz mitruma. Jo siltāka vasara, jo labāka raža gaidāma.
- Kas augam nepatīk? Zema, tumša un mitra vieta. Sojas pupiņu bīstamākais ienaidnieks dīgšanas laikā ir putni, kas sējumu var no zemes izlasīt. Tāpēc vēlams dobes noklāt, piemēram, ar agrotīklu. Kad stādi jau labi paaugušies – tiem ir vairākas īstās lapas –, segumu var noņemt, jo putni augam vairs nekaitēs.
- Kur dabūt sēklas? Nopērkamas dārzkopības preču veikalos. Ieteicams izvēlēties agrīnākās šķirnes: ‘Soya Komachi’, ‘Midori Giant’, ‘Hirofumi’.
- Kā ieaudzēt? Pirms sējas labi sastrādātu un uzirdinātu augsni viegli noblietē, lai sēklas iesētu vienmērīgā dziļumā. Ieteicamais attālums starp rindēm ir 45–50 cm, bet attālums starp sēklām ir 7–10 cm. Sējas dziļums ir atkarīgs no augsnes smaguma – vieglā augsnē sēklas liek 5–6 cm dziļumā, bet smagākā augsnē 4–5 cm dziļi. Pupiņas apber ar augsni un viegli pieblietē. Var arī iepriekš izaudzēt dēstus podiņos.
- Kad novākt un ēst? Novāc tad, kad pupiņas vēl nav īsti gatavas un pākstis vēl zaļas – līdzīgi kā cūku pupas. Tradicionālais pagatavošanas veids – 3–7 minūtes blanšē sālsūdenī. Sojas pupiņas var lietot kā uzkodu, piedevu vai salātu un zupu sastāvdaļu.