• Topinambūrs – smalkiem restorāniem un slinkiem dārzniekiem

    Dārzs
    Mārīte Gailīte
    Gunta Šenberga
    7. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    2/6Kas topinambūros labs?

    Kas topinambūros labs?

    • Bumbuļi satur ap 2% olbaltumvielu, tajos nav tauku un ir ļoti maz cietes.
    • Tajos uzkrājas līdz 18% polisaharīda inulīna (atbilst cietei kartupeļos), kas uzglabāšanas laikā pārvēršas fruktozē, tāpēc tiem ir salda garša.
    • Atšķirībā no kartupeļu cietes inulīns neizraisa glikēmisko šoku, tieši tāpēc topinambūri ir īpaši ieteicami diabēta pacientiem.
    • Jāņem vērā, ka siltākos audzēšanas reģionos topinambūri uzkrāj vairāk inulīna nekā vēsā klimatā.

    Nākamā lapa

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē