• 9 ieteikumi, lai izbaudītu saulgriežu nakts maģiju

    Svētki
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    20. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Īstajos vasaras saulgriežos ir kulminācijas laiks, kad varam izjust īpaši spēcīgo Zemes enerģiju. Apkopojam rituālus un ieteikumus, kā izbaudīt šo maģisko laiku un piedzīvot īsās saulgriežu nakts brīnumu.

    Kā izbaudīt saulgriežus?

    1. Līdz saulgriežiem sakop māju, atpūties, vēlams ieiet pirtī.
    2. Saulgriežu svinēšanai jānotiek spēcīgā vietā – tādā, kur ir kalns, ozols, akmens, upe, ezers vai jūra, panorāmas skats, lai var redzēt saullēktu un saulrietu. 
    3. Galvā liec vainagu.
    4. Pareizi jāiekur ugunskurs – dziedot (vai skaitot) ugunij veltītu dainu (Es sakūru uguntiņu/ No deviņi žagariņi;/ Trejdeviņas dzirkstelītes/ Pret saulīti aiztecēja) un tiešām arī dedzot deviņus žagariņus. Kad tie iedegušies, katrs savu atnesto pagalīti liek ugunskurā un domās izsaka savu vēlmi. 
    5. Īsi pirms pusnakts vajag sadedzināt ugunskurā visu slikto, kas gada laikā noticis. To slikto šajā laikā ir uzkrājuši pērnie svētku vainagi, zāļu pušķi, tāpēc tie jāmet ugunī, palūdzot, lai uguns savāc sevī un paņem līdzi visas nedienas, kas pa šo gadu bijušas (Trejdeviņas dzirkstelītes/ Pret saulīti aiztecēja,/ Tā tecēja nelaimīte,/ Pret saulīti sprakšķēdama).
    6. Pēc tam laiks vēlmēm! Ziedošana ugunij – jo vairāk saulgriežu ugunskuram – tiek uzskatīta par pašiem spēcīgākajiem ziediem (dāvinājumiem). Svarīgākie ziedojumi – maize, ūdens, uguns, medus un siers. Kā tas notiek? Paņem ziedu rokās, ieliec tajā savu vēlēšanos. Ziedo un vēlies, ko vien gribi, līdz visas vēlmes būs izteiktas. Pēc katras vēlmes (ziedojuma) trīs reizes jānoskaita: lai top! Tad kārtīgi svied rokas gaisā, lai tava vēlēšanās ātrāk tiek pie saulītes. 
    7. Kad lielā uguns pieklususi, laiks lēkt pāri ugunskuram. Lecot pāri ugunij, mēs atbrīvojamies no trauksmes, bailēm, jo tajā brīdī psiholoģiski kaut ko pārvaram.
    8. No rīta sagaidi saullēktu un pavārties rasā, vislabāk bez drēbēm. Ja vien ir iespēja, noripinies no kalna lejā un izpeldies! Ripināšanās rasā un iešana ūdenī arī ir attīrīšanās. Rasa ir maksimāli enerģētiski uzlādēts ūdens. 
    9. Uzpīto vainagu ņem sev līdzi visam nākamajam gadam, pakar to kaut kur un taupi. Tam pievēršoties, atkal varēsi domās un sajūtās atgriezties saulgriežu kalnā un just šīs nakts enerģētiku. Vainags ir tavs sargātājs, tas uzkrās visu slikto.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē