Izvēlies Latvijā audzētās šķirnes!
- ‘Botaņičeskaja Ļubiteļskaja’. Nogatavojas visagrāk – augusta vidū vai otrajā pusē. Dzeltenas, lielas ogas, līdz pat 1 gramam, ļoti sulīgas un garšīgas. Ļoti garda ir arī sula, bet nav eļļas. Ogas nogatavojas strauji, un tās jānovāc apmēram nedēļas laikā, jo kļūst mīkstas un sarūgst.
- ‘Tatjana’. Nogatavojas un jānovāc tikpat ātri. Atšķiras ar tumši oranžām ogām un satur visvairāk eļļas un karotīna. Augums neliels, smalkāks zarojums, dārzā aizņems mazāk vietas. Visērkšķainākā šķirne. Diezgan cimperlīga. Ja nepatiks augšanas apstākļi, būs pirmā, kas uz to reaģēs.
- ‘Marija’. Ogas nogatavojas augusta beigās, septembra pašā sākumā. Tās var vākt 20 dienas, jo ilgi nepārgatavojas. Visuniversālākā šķirne. Satur gan daudz sulas, gan eļļu. Vismazāk ērkšķu. Ogas gaiši oranžas. Pieticīgāka prasībās pret augšanas apstākļiem.
- ‘Eva’. Tā ir no vēlajām šķirnēm ar līdz pat 1,2 gramus lielām, tumši dzeltenām ogām. Laba ar to, ka mūsu klimata apstākļos neaizmetas daudz ogu, kas nozīmē, ka tās cita no citas ir atstatus un ir vieglāk novākt ar pirkstiem, tikai raža ir mazāka. Ogas nedaudz saldākas kā citām šķirnēm.