• Skaistākie Instagram dārzi! Tajos iedejas rod populāras latviešu dārznieces

    Dārzs
    Liene Millere
    Egita Galiņa
    27. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: no publicitātes materiāliem
    Pēc idejām, kā iekārtot pagalma dobes vai pēc kādas šnites veidot savu dārzu, šodien varam brīvi ienirt sociālo tīklu plašajos ūdeņos. Savus iecienītākos Instagram kontus atklāj pašmāju dārza entuziastes.

    Baiba Birzniece (@_let_it_bloom_)

    Ainavu dizaina uzņēmuma Carrie Preston Instagram konts @studiotoop uzrunājis Baibu viegluma un vienkāršības dēļ, savukārt viņas pašas konta pirmsākums, kā arī zināšanu un iemaņu avots bija Galantus (@galantus_garden), kas ir viņas vīra Anša Birznieka, viena no Latvijas topa daiļdārzniekiem vairākās paaudzēs, rūpals. «Arī The Laundry Garden stāsts ir apbrīnas vērts – pāris izveidojis lielu dārzu pašu spēkiem, nebaidoties no izaicinājumiem un grūtībām! Viss projekts tiek realizēts lauku vidē, kas vienlaikus ir arī vēsturiska. Dārzs ir veidots ne tikai pašu priekam – saimnieki ļauj braukt ciemos un pat nakšņot.»

    Baibas adreses: @studiotoop, @galantus_garden, @thelaundrygarden

    Maija Gūte (@grow.green.home)

    Maija iedvesmojas no skandināvu stila, kas jaušams arī viņas pašas mājās un dārzā, kur šobrīd notiek aktīvi uzlabošanas darbi. Pati atzīst – tā kā  sociālajos tīklos ir neskaitāmi daudz profilu, viņa izvēlējusies tos, kas fokusējas uz specifisku dizainu un stilu. Tas tāpēc, lai pati varētu veidot ko atšķirīgu no ierastā – nevis sekojot aktuālākajām modes tendencēm, bet radot savu unikālo sajūtu.

    Maijas adreses: @snickargladjen, @jessikas.home.and.garden, @emilyslotte, @gardenanswer, @lucy.from.the.forest

    Jugita Paegle (@pukuferma)

    Esmu izveidojusi sezonāli griezto ziedu dārzu Kurzemē, un mans sapnis ir kādreiz radīt angļu stila dārzu. @jothompsongarden sāku sekot pēc tam, kad iegādājos šīs dārznieces sarakstītu grāmatu. Kontā ir ļoti viegli uztverama un vērtīga informācija, piemēram, par to, kā dārzā sakombinēt krāsas. Savukārt, @arundelcastleuk dārznieka gaume pilnībā sakrīt ar manējo, tāpēc smelties iedvesmu ir sevišķi aizraujoši. @the_middlesized_garden_blog kontā meklēju vērtīgus padomus un ļoti patīk intervijas ar citiem dārzniekiem. Bet @zetasgarden sekoju kā savam mērķim, uz ko tiekties. Un, protams, skaisto bilžu dēļ! Jāmin arī @sarahravensgarden, kas ir lielisks, saturīgs Instagram konts, kur katram dārzmīlim smelties pieredzi un padomus.

    Jugitas adreses: @jothompsongarden, @arundelcastleuk, @the_middlesized_garden_blog, @zetasgarden, @sarahravensgarden

    Vineta Radziņa (@vineta_radzina)

    «Iesaku piesekot Monty Don – britu dārzkopim, raidījumu vadītājam un rakstniekam, kurš vislabāk pazīstams kā BBC dārzkopības televīzijas sērijraidījuma Gardeners’ World (Dārznieku pasaule) vadītājs. Viņš arī regulāri tiek aicināts žūrijā slavenajā Čelsijas ziedu šovā (@rhschelsea), kas ir populārākais dārzkopības, ainavu dizaina, selekcijas un vides dizaina šovs pasaulē. Vēl viens brits, kas spēj iedvesmot, – Alasdair Cameron. Šajā Instagram kontā ir viss par un ap ekoloģisku, dabisku un ilgtspējīgu vidi, tomēr jāatceras, ka arī šādi – it kā dabiski – stādījumi ir jākopj. 

    Kāpēc iedvesmojos tieši no britiem? Iespējams, to var saistīt ar mūžveco anekdoti: ja vēlies māju ar dārzu, tad tās projektu un būvniecību uztici vāciešiem, interjeru skandināviem, mēbeles itāļiem, tekstilu ēģiptiešiem, bet dārza iekārtošanu un uzturēšanu britiem. Katrā jokā ir daļa patiesības!»  

    Vinetas adreses: @themontydon, @camerongardens, @clivenichols, @david_austin_roses, @houseandgardenuk

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē