• Nātru virca – supermēslojums vai augu bende?

    Dārzs
    Katrīna Jaunslaviete-Ķipure
    1. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības arhīva
    4/5Kā pagatavot nātru vircu?

    Kā pagatavot nātru vircu?

    Soli pa solim:

    1. Sagriez vai sapļauj nātres.

    2. Saulainā vietā novieto plastmasas, koka vai emaljas trauku. Visātrāk rūgšana notiks koka traukā.

    3. Trauku aptuveni 2/3 no tā tilpuma piepilda ar sasmalcinātām nātrēm, tās nesablīvējot.

    4. Nātres pārlej ar lietus vai citu ūdeni. Uz 1 kg nātru lieto 10 litrus ūdens. Jārēķinās, ka rūgšanas procesa laikā pāri malām var smelties vircas putas, tādēļ vismaz 20 cm līdz trauka augšpusei jāatstāj brīvi.

    5. Lai traukā neiekļūtu svešķermeņi, tam uzliek sietu vai vāku, to hermētiski nenoslēdzot.

    6. Vismaz reizi dienā trauka saturs kārtīgi jāapmaisa.

    7. Atkarībā no gaisa temperatūras rūgšanas process ilgst 10–14 dienas. Citām nezālēm rūgšanas laiks ir ilgāks – līdz pat 4 nedēļām.

    8. Kad šķidrums kļuvis tumšs un pārstājis putot, virca ir gatava.

    9. Ja vircu nav plānots izlietot tuvākajās dienās, tā jānovieto vēsā un tumšā vietā, piemēram, pagrabā.

    Nākamā lapa

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē