• Labāko dārza rīku TOP 10. Iesaka «Absolūts ēd» saimniece Ilze Lipska

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    9. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: no publicitātes materiāliem
    Vaicājam dārza profesionāļiem un pieredzējušiem entuziastiem, bez kuriem darbarīkiem viņi nevar iedomāties sevi strādājam dārzā un kas viņus iedvesmo. Pieredzē dalās: Ilze Lipska, bioloģiskās saimniecības Absolūts ēd saimniece. 
    1. Tomātu klipšus izmantojam to stiprināšanai pie auklas. Tie ir viegli lietojami, nebojā stublājus un ir izmantojami atkārtoti. Gurķiem un melonēm ir citi klipši, nedaudz platāki.  
      Cena – 3,69 eiro (100 gab.), cenuklubs.lv 
    2. Ražas novākšanai reklamē dažādas dārgas šķēres un nažus, bet mēs izmantojam vislētākos steika nažus. Agrāk lietojām labākus griežamos, bet, tā kā tie mēdza pazust, atklājām, ka arī šie ir labi, un mums neko glaunāku nevajag. 
      Cena – 1,74 eiro, online.depo.lv
    3. Terra teck stumjamais rindstarpu riteņrušinātājs mūsu saimniecībā radīja veselu apvērsumu. Agrāk ravēšana prasīja daudz laika, bet, izmantojot to, divatā ar vīru lieliski tiekam galā ar triju hektāru mazdārziņu. Pāris reižu izstumjam, un pēc tam augi jau ir tā saņēmušies, ka nezāles tiem vairs netraucē.
      Cena – 280 eiro, naži – 92 eiro, terrateck.com
    4. Kukaiņu tīkls. Mēs šos tīklus pamanījām pirms trim gadiem. Nopirkām izmēģināšanai, un tie izrādījās ļoti efektīvi – dārzeņiem neviens mošķis netika klāt. Īpaši labi pasargā no kāpostu balteņiem. Ļoti laba manta, īpaši mazdārziņā, lielākām platībām izmaksā padārgi. Labāk izvēlēties biezāku, kam kukaiņi mazāk tiek cauri. Šogad nopirkām simtmetrīgu rulli, bet piedāvājumā ir arī mazāki.
      Cena – 150 eiro (150 m2 rullis), pleve.lv  
    5. Mežu stādāmais stobrs Sisuputki. Mēs tos izmantojam, stādot kāpostus, ķirbjus, kabačus un citus dārzeņus, un tie kalpo jau gadiem. Ar šādu stādāmo var ļoti daudz sastādīt, ja sāp mugura un ir grūti noliekties. Papildus var nopirkt stādu kastes ar plecu siksnu, ko vēlāk var izmantot arī ražas novākšanā. Arī sējot pupas un zirņus, tos daudz ērtāk nest līdzi nevis spainī, bet plecu kastē. 
      Cena – 155 eiro, neoshop.lv
    6. Dārznieka šķēres Felco 321. Neviens dārznieks nevar iztikt bez šķērēm, un savā saimniecībā visbiežāk lietojam šīs. Tās ir ļoti ērtas ikdienas darbiem, īpaši tomātu, gurķu, meloņu kopšanā un arī ražu vācot.
      Cena – 15,55 eiro, agrimatco.lv
    7. Permakultūras dakša. Mums ar vīru līdz šim nebija izdevies atrast labu dakšu, kas kalpotu patiešām ilgi. Šī dakša gan nav domāta zemes rakšanai, bet augsnes uzcilāšanai. Ar to norokam arī burkānus un bietes – sanāk labāk nekā ar parastajām dakšām. 
      Cena – 127 eiro, terrateck.com
    8. Jau gadus desmit lietojam ceļu sargus, jo gribot negribot reizēm kādi darbi jādara rāpus. 
      Cena – 8,75 eiro, online.depo.lv 
    9. Pilienlaistīšanas lentes. Visas siltumnīcas un dārzu aplaistīt ar lejkannu nav iespējams, tāpēc visur, kur nepieciešams, salikām pilienlaistīšanas lentes, kas ir pieslēgtas ūdens caurulei un darbojas ar sūkni.
      Cena – 200 eiro (3 km rullis), pleve.lv
    10. Gajas dārzs – iedvesmojoša grāmata par permakultūras principiem un procesiem dārzā. Autors Tobijs Hemenvejs par augsni runā nevis kā par kaut ko svešu, kas jāiekaro, bet par ko tādu, ar ko sadarbojamies, lai iegūtu sev vēlamo rezultātu. Lai gan piemēri balstīti uz ASV pieredzi, tie gandrīz visi noderēs arī Latvijas dārzniekiem.
      Cena – 27 eiro, eglobuss.lv  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē