• Labākie līdzekļi pret odiem. Iesaka kukaiņu pētnieks!

    Māja
    Aiva Alksne
    21. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kwangmoozaa / Shutterstock
    Šovasar odu, šķiet, ir tik daudz kā vēl nekad. Tam piekrīt arī kukaiņu pētnieks Voldemārs Spuņģis. Meklējam pārbaudītus līdzekļus, kas glābj no uzmācīgajiem dīcējiem un dzēlējiem, lai tie nespētu sabojāt skaistos vasaras mirkļus.

    Iesaka Voldemārs Spuņģis, entomologs.

    • No odu kodumiem glābj… zīdaiņiem paredzētā ķermeņa eļļa. Sāksim ar to, ka odi, pirmkārt, mūs redz kā objektus, otrkārt, viņi sajūt ogļskābo gāzi, ko izdala cilvēka organisms, un, treškārt, viņus vilina mūsu ādas dabiskā smarža. Tiklīdz odu pieviļ kāds no trim orientieriem (un zīdaiņu eļļa palīdz šajā procesā), mēs tam vairs neesam interesanti. Tiesa, šis līdzeklis nepaglābs no tās kaitinošās sajūtas, ka tev nemitīgi apkārt sīc odi.
    • Viens no labākajiem kukaiņu atbaidīšanas līdzekļiem, ko esmu izmēģinājis, ir Wilmas Nordic Summer. Ar to iesmērējos, kad nesen biju Lubāna mitrājā, un neviens ods man pat netuvojās. Wilmas Nordic Summer visas sastāvdaļas ir dabīgas, tas satur priežu darvu un bišu vasku un arī smaržo jauki – pēc meža un ugunskura dūmiem. Tiesa, Latvijas veikalos tas nav nopērkams, taču atrodams interneta veikalos. Vai arī – ja kāds paziņa tuvākajā laikā dodas uz Zviedriju, vērts palūgt, lai atved.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē