• Ko vēl var paspēt iesēt un iestādīt sakņu dārzā?

    Dārzs
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    21. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kitreel / Shutterstock
    Lai gan dārza sezona jau rit pilnā sparā, arī jūnija beigās daudzus dārza augus joprojām var paspēt iestādīt vai pat iesēt, tostarp kāpostus, burkānus, sīpolus un zaļumus salātiem vasaras otrajā pusē.
    • Kāpostaugi. Ziedkāpostus un brokoļus, Pekinas kāpostus un kolrābjus var stādīt visu jūniju, gan arī vēlāk jūlijā. Lai nodrošinātu nepārtrauktu ziedkāpostu ražu, jāstāda vienlaikus (ik pēc mēneša) 3–4 šķirnes ar atšķirīgu veģetācijas periodu (optimāla starpība 7–10 dienas). 
    • Salāti un redīsi. Visu mēnesi var stādīt vasaras šķirņu salātus, sēt dilles un vasarai piemērotās redīsu šķirnes (‘Rondeel’, ‘Reggae’, ‘Celesta’ F1, ‘Vienna’ F1), kā arī vasaras daikonus ‘Minowase Summer’ F1. 
    • Burkāni. Vislabāk derēs šķirnes ar samērā īsu veģetācijas periodu (piemēram, ‘Napoli’ F1, ‘Carvejo’ F1, ‘Tempo’ F1) var sēt gandrīz līdz Jāņiem. Vēlīnā sēja dod iespēju izvairīties no burkānu mušas un burkānu lapu blusiņas bojājumiem, tādēļ ir īpaši piemērota mazdārzniekiem. 
    • Sīpoli. Lociņu ieguvei vasaras beigās var iesēt loku šķirņu sīpolus ‘Parade’, ‘Savel’, ‘Performer’, ‘White Lisbon’. Arī loku sīpolus var sēt tieši dobē, bet var audzēt kasetē, siltumnīcā. Audzējot kasetē, nevajadzēs ravēt sējumu.
    • Jūnijā jāpievērš uzmanība sīpolu, puravu un ķiploku aizsardzībai pret sīpolu mušu, burkānu aizsardzībai pret burkānu lapu blusiņu, kāpostu kultūrās – pret spradžiem un balteņu kāpuriem. Mazdārziņos to visvieglāk var izdarīt, apsedzot visas kultūras ar agrotīklu vai speciāliem pretkukaiņu tīkliem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē