• Kāpēc sveces nedrīkst nopūst? 5 knifi, dedzinot sveces

    Māja
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    25. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Daria Minaeva / Shutterstock
    Lai izvairītos no kaitīgu un piesārņojošu vielu nonākšanas gaisā, sveces jādedzina pareizi. Lūk, pieci padomi, kā to darīt.
    1. Lai samazinātu dūmošanas iespēju, pirms aizdedzinām nopūstu sveci, vajadzētu noņemt degļa augšgalā sakrājušos degšanas blakusproduktus, bet, ja deglis degšanas gaitā kļūst pārāk garš un izliecas ārpus liesmas, tas jānogriež ar šķērēm.
    2. Caurvējš svecei traucēs degt vienmērīgi, izraisot dūmošanu un pastiprinātu kvēpu izdalīšanos.
    3. Svarīgi būt racionāliem un sveci dedzināt tā, lai nodeg viss diametrs, tādēļ ir ražotāji, kas uz sveces iepakojuma norāda, ka vienā reizē sveci nevajag dedzināt ilgāk par, piemēram, četrām stundām.
    4. Konteinersveces ieteicams dedzināt, kamēr vaska virskārta izkūst līdz trauka maliņām, pretējā gadījumā svece izdegs tunelī uz leju un samazināsies tās degšanas laiks.
    5. Nodzēst liesmiņu pareizāk ir nevis nopūšot, bet gan izmantojot speciālu zvana formas kausiņu. Tas mehāniski apslāpē liesmu un kavē skābekļa piekļuvi, tādējādi nodzēšanas brīdī samazinot nevajadzīgu dūmošanu. Ja nav speciālā kausiņa, var izmantot citu metodi – ar nedegošu priekšmetu, piemēram, karoti, dakti pieliekt un iegremdēt šķidrajā vaskā, līdz liesma nodziest. Tad dakti atkal iztaisno. 

     

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē