• Kāda mūzika patīk suņiem?

    Mājas mīlulis
    Lauma Lapsa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gladskikh Tatiana / Shutterstock
    Mūzikai piemīt spēks uzlabot garastāvokli, nomierināt un sniegt enerģiju. Bet vai esi aizdomājies par to, ka arī mūsu mīluļi labprāt izbauda mūziku? Noskaidrojam, kāda stila mūzikai un māksliniekiem priekšroku dod suņi.

    Vai esi pamanījis, ka ir brīži, kad tu vēl neko nedzirdi, bet tavs suns jau sācis spicēt ausis? Tas tāpēc, ka mūsu četrkājainajiem draugiem ir apbrīnojami laba dzirde. Cilvēki spēj dzirdēt līdz 20 herciem skaņas diapazonā, bet suņi – līdz pat 60 000. Tāpēc tas, ka suņi varētu klausīties un pat izbaudīt mūziku, nav nekas pārsteidzošs. Pētījumi liecina, ka suņi priekšroku dod klasiskajai mūzikai un vieglai rokmūzikai. Ja skan dziesma un tavs suns šūpo galvu, rej līdzi mūzikas ritmam vai gaudojot velk meldiņu, tas nozīmē, ka dzirdētā melodija viņam patīk. Taču esi uzmanīgs, neliec mūziku pārāk skaļi. Stipra skaņa var nodarīt pāri mīluļa ausīm. Tāpēc labāk izvēlies to mūzikas skaļumu, kas būtu baudāms un piemērots jums abiem. 

    Mūziķi, kas piemēroti suņiem

    • Elviss Preslijs
    • Mocarts
    • The Beatles
    • Ingus Pētersons
    • Credo

    Spotify mājdzīvniekiem

    Mūzikas straumēšanas vietnē Spotify sadarbībā ar muzikologiem izveidota platforma Spotify for Pets. Tajā jebkurš interesents var izveidot mūzikas atskaņošanas sarakstu īpaši savam mājas mīlulim. Lai to izdarītu, vispirms šajā platformā ir jānorāda, kāds dzīvnieks tev pieder – suns, kaķis, iguāna, kāmis, putns utt. Pēc tam ir jāizvēlas rakstura īpašības, kas atbilst tavam draugam – kautrīgs, enerģisks, dzīvespriecīgs, mierīgs –, tas vietnei palīdzēs piemeklēt atbilstošāko noskaņu mūzikai. Lai saglabātu atskaņošanas sarakstu, pievieno tam sava mīluļa vārdu un fotogrāfiju. 

    Protams, nav viennozīmīgas atbildes par to, kāda mūzika patīk pilnīgi visiem kaķiem, suņiem, zirgiem vai putniem. Skaidrs, ka katram mājdzīvniekam, gluži kā cilvēkiem, gaumes, visticamāk, atšķirsies. Tomēr, kāpēc gan nepaeksperimentēt, lai uzzinātu, kas tavam pūkainajam draugam patīk vislabāk? Galvenais, neaizmirsti par drošību, jo dzīvnieki skaņas uztver jutīgāk nekā cilvēki. 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē