Jaunajiem kartupeļiem miziņa ir plāna un nenobriedusi, tie vēl intensīvi elpo, tāpēc arī bojājas krietni ātrāk. Ieteicams pirkt tādu kartupeļu daudzumu, ko var apēst tuvākajā laikā, jo siltumā kartupeļi savīst, var sākt asnot, savukārt gaismā kļūst zaļi, reizē ar hlorofilu tajos veidojas glikoalkaloīdi, piemēram, solanīns, kas ir ļoti indīgs.
Zaļus kartupeļus ēst nedrīkst!
Mājās pārnesot, kartupeļi jāpārber kādā elpojošā, tumša auduma maisā vai jāglabā sausā, ar tumšu audumu pārsegtā kastē vēsākā vietā – svarīgi, lai ir tumšs un notiek gaisa apmaiņa.
Vairāk par kartupeļiem, to audzēšanu un gatavošanu lasi intervijā ar Mārci Pakalnu digitālajā žurnālā Santa+!