• Kā saklāt skaistu svētku pusdienu galdu? Radoši izmanto to, kas pa rokai!

    Māja
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    30. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    Klājot svētku galdu, nebaidies izmantot dažādu laiku, stilu un krāsu šķīvjus, krūzītes un glāzes. Un lai tevi nemulsina, ka sanāks īsts stilu mikslis – tas, starp citu, šobrīd ir modē. Lai skaisti svētki!

    Skaistu galdu var uzklāt arī bez smalkiem un saskaņotiem šķīvjiem. Paskaties, cik krāsains un dzīvespriecīgs ir rezultāts, un pamēģini arī pati kombinēt traukus un galda piederumus, ko mājās gadu gaitā sakrājušas dažādas paaudzes! Iedvesmojies un pārsteidz savējos ar interesanti klātu galdu ne tikai ģimenes svētkos, bet arī, piemēram, kādā siltā pēcpusdienā, baudot pusdienas savas mājas dārzā!

    • Dažādu laiku un paaudžu trauki
      Svētkos, kad kopā sanāk vairākas ģimenes paaudzes, svinību galdam ir īpaša loma – tas vieno lielus un mazus, vecus un jaunus, jo visus sapulcina vienuviet. Šis ir arī īstais brīdis, kad notraust putekļus un goda vietā celt vecāsmātes kāzu servīzi, mammas porcelāna krūzītes un padomju laiku šķīvjus ar zelta maliņu – visu dzimtas vēsturi trauku izskatā. Visas šīs lietas lieliski saderēs kopā un cita citu papildinās.
    • Vecāsmātes galdauts
      Svētki ir īstais brīdis, kad uz galda uzklāt kārtīgu auduma galdautu. Īpaši skaisti izskatās vecmāmiņu izšūtie. Ja galdauts laika gaitā cietis un ieguvis kādu traipu vai citu defektu, klāj tam pāri otru – smalki tamborētu vai knipelētu – galdautu, un tas ne tikai paslēps mazos defektiņus, bet piešķirs tavam galda klājumam arī papildu greznību.
    • Vislabākais vasaras dekors – ogas 
      Ja vēlies galdu papildināt ar krāsainām detaļām, izrotā katru šķīvju komplektu ar ķiršu vai jāņogu zariņu. Vēlāk – rudenī – noderēs plūmes, āboli vai kādi citi augļi un ogas, kas aug tavā dārzā.
      Pārsteidz viesus un mājiniekus ar individuālām galda kartēm. Piemēram, izveido no odziņām vai zirnīšiem katra pusdienotāja iniciāļus. 
    • Dažādas tasītes
      Senlaicīgas kafijas tasītes, it īpaši porcelāna, ir īsti mākslas darbi – jo atšķirīgāks ir to stils un krāsas, jo labāk. Tāpēc nebēdā ne nieka, ka nav saglabājies pilns vienādu krūzīšu komplekts, – liec tās uz galda pamīšus. Ļoti radoši izskatīsies arī atšķirīgas apakštasītes.
    • Vāzes vietā – saldumu trauks
      Vai ikkatrā mājā var atrast dažādus kristāla traukus. Arī tos var izmantot dažādi. Piemēram, par vāzēm. Atceries – ziedu pušķis būs tava galda centrs, tāpēc veido to košu un atraktīvu! Saliec kristāla traukā visskaistākos sava dārza ziedus, papildini ar grezniem jāņogu un upeņu zariem. Un, lai izskatītos vēl krāšņāk, galda virsmu vari nokaisīt ar krāsainām ziedlapiņām.
    • Krāsaini spilveni un grozs
      Uz krēsliem var salikt spilvenus – tie piešķirs vairāk krāsainības un radīs mājīgu noskaņu. Ja galds ir uzklāts dārzā, ērtāk būs, ja visus galda piederumus un traukus, ko vajadzēs pusdienu laikā, saliksi pītā grozā – šādi tu ekonomēsi vietu uz galda un nevajadzēs pēc katra sīkuma mērot ceļu līdz mājai. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē