Ēdamie sausserži
Tie labi augs turpat, kur padodas upenes. Arī kopšana līdzīga. Pirmajos gados ēdamie sausserži aug lēni, tāpēc ir sevišķi svarīgi tos turēt tīrus no nezālēm, irdināt augsni, bet mēslot bez vajadzības, sevišķi ar slāpekli, gan nevajag, jo tas krūmu padarīs pārāk biezu un mazražīgu.
- Krūmus nedrīkst cirpt, jo visvairāk ziedu ir uz zaru galiem.
- Sabiezējušus krūmus retina, lai tie labāk ražotu.
- Reizi 2–3 gados atjauno krūmu, atstājot tikai 4–5 jaunus, spēcīgus zarus.
- No vecākiem krūmiem regulāri iztīra sausos un slimos zarus, bet vispirms tos, kuri gulstas uz zemes.
- Pēc 15 gadu vecuma krūmus var atjaunot, nogriežot visus zarus, atstājot 50 cm garus celmiņus. Pēc 2–3 gadiem sausserži atkal zied.