• Kā novērst nepatīkamu smaku mājās?

    Māja
    3. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Followtheflow / Shutterstock
    Lai mājās būtu svaigs gaiss un patīkams aromāts, nepietiks ar smaržīgo sveci vien. Apkopojam vienkāršus, praktiskus ieteikumus, kas palīdzēs uzlabot gaisa kvalitāti un novērst smaku veidošanos mājoklī.
    • Telpas vēdināšana, vēlams, ar caurvēju, t. i. logu un durvju atvēršana pretējās mājas pusēs, lai cirkulētu gaiss, jo laba ventilācija ir ļoti svarīga.
    • Lai nesasmaktu, nesabojātos gaiss, mājās ir jābūt ventilācijai, tāpēc ļoti ieteicams izveidot ventilāciju virtuvē, vannasistabā, kā arī citās mājas telpās. Starp citu, koka logi ir laba dabiskā ventilācija.
    • Ienes mājās smaržīgus grieztus ziedus, arī koku zarus ar lapām, kas smaržo un atsvaidzina gaisu mājās. Ir arī telpaugi, kas attīra gaisu.
    • Izvairies no nepatīkamā aromāta izraisītāju atstāšanas mājās, īpaši, ja ilgstoši brauc prom, piemēram, mitras drēbes, pārtika, kas var sabojāties – augļi, dārzeņi, ievārījumu burkas –, ūdens atklātos traukos, kas var sasmakt un palielināt mitruma daudzumu. Dažreiz arī pārlaistīti telpaugi vai vāzē atstāti ziedi var radīt nepatīkamu aromātu.
    • Atbrīvojies no lietām, ko jau ir skāris pelējums!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē