Ja garšaugus audzē uz palodzes vai balkona
- Garšaugiem vajag gaismu, bet jāskatās, lai nav visu dienu pilnā saulē – tas daudziem nepatiks, novītīs, apdegs utt. Labāk rīta vai pēcpusdienas saulītē.
- Čakli jālaista un ik pa laikam garšaugi podiņos arī jāmēslo – mēslojums ir auga barība! Var sastādīt arī vairākus garšaugus vienā lielā podā (labs risinājums balkonam vai terasei) – tas nodrošinās, ka tik ļoti nebūs jāuzmana, zeme tik ātri neizkaltīs, turklāt augsnē jau pie stādīšanas var iejaukt ilgas iedarbības minerālmēslu granulas.
- Lai garšaugi smuki kuplotu, tie lielākoties jāgalotņo. Proti, jākniebj galotnītes nost, un tas mudinās augu dzīt ārā jaunus dzinumus no tā dēvētajām padusītēm. Turklāt jaunie galotnes dzinumi ir visaromātiskākie, tāpēc nav ko taupīt – vajag kniebt un lietot.