‘KETCHUP & MUSTARD’
‘KETCHUP & MUSTARD’ (Christian Bédard, ASV, 2012).
Mēdz teikt – ja gribi sabojāt izcilu ēdienu, pievieno tam kečupu. Taču šoreiz stāsts būs par izcilu garšu saderību, jo atraktīvā un jautrā aizjūras floribundroze ar dīvaino nosaukumu rada un saglabā intrigu.
Kāpēc kečups? Jo ziedlapiņas ir spilgti sarkanā krāsā. Kāpēc sinepes? Tāpēc, ka ziedlapiņu reverss ir sinepju dzeltens.
Citi lasa
Vidēji lielie divkrāsu ziedi uzreiz piesaista uzmanību, jo šo klasisko garšvielu kombināciju dārzā nevar neievērot. Noapaļotā krūma forma ar spīdīgajām, gaiši zaļajām lapām ir ideāli piemērota priekšplānam. Aromāts viegls, ar ābolu un tējas notīm.
Es īsti nespēju noticēt interneta aprakstos minētajam krūma augstumam, jo manā dārzā roze nav pastiepusies garāka par 70–80 cm. Ziediem ne visai patīk lietus, pēc kura tie ļoti noliecas uz diezgan tievajiem dzinumiem, kas ir gandrīz bez ērkšķiem.
Neapmulsti, ja ieraudzīsi šo šķirni ar nosaukumu ‘Snazzee’.