• Cik bieži jālaista tomāti siltumnīcā?

    Dārzs
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    28. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Fotokostic / Shutterstock
    Lasītāja jautā: «Cik bieži jālaista tomāti siltumnīcā? Dažādos avotos lasāmi atšķirīgi padomi: kāds iesaka laistīt tomātus katru otro dienu, bet cits piekodina to darīt divreiz nedēļā. Kā ir pareizi?» 
    • Pats galvenais pamatprincips: skatīties, vai zeme izžuvusi, jo laistīšanai jāiet roku rokā ar gaisa temperatūru: jo siltāks, jo biežāk jālaista.
    • Ja gaisa temperatūra turas virs 20 grādiem, jālaista katru otro dienu, bet ekstrēmi karstā laikā pat katru dienu, jo augam mitrums vajadzīgs, lai nepārkarstu.
    • Karstā laikā ieteicams siltumnīcas jumtu nokrāsot ar krītu, jo temperatūru ar vēdināšanu un laistīšanu vien ir grūti pazemināt. Ar krīta emulsiju siltumnīcu krāso no ārpuses, nevis no iekšpuses, jo no iekšpuses krīts ar kondensāta pilieniem nokļūst uz augiem un tas nav vajadzīgs. Spēcīga lietus laikā gan krīts no siltumnīcas noskalojas, un, ja karstums turpinās, krītojums jāatjauno. 
    • Vajadzētu iegādāties termometru, lai var pieskatīt temperatūru siltumnīcā. Ja ir karstāks par 25 grādiem, temperatūru var mazināt ar jau pieminēto krītošanu jeb ēnošanu, celiņu laistīšanu ar aukstu ūdeni pat vairākas reizes dienā un vēdināšanu.
    • Lai zinātu, cik daudz vajag logu un vēdlūku, jāparēķina: trešajai daļai no visas siltumnīcas garuma jābūt atveramai, jo tikai tā var nodrošināt pietiekamu ventilāciju. To parasti neievēro mazās siltumnīcās – vēdināšanas iespēju ir pārāk maz.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē