• 4 biežākās liliju audzēšanas kļūdas

    Dārzs
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    7. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: takakophoto / Shutterstock
    Mēdz sacīt, ka lilijām patīk, ja kājas ir ēnā un galva saulē. Lilijas labi jutīsies saulainā, atklātā, nedaudz vējainā vietā, kur pēc lietus uz lapām ilgi neglabājas mitrums. Bet kas lilijām nepatīk?
    1. Iestāda par seklu sausā, smilšainā zemē. Tad sīpols ātri izžūs, jo augsnes virskārta uzkarsīs. Ziedkāts var izgāzties un noliekties. Ja iestāda par dziļu mālainā zemē, sīpols var nosmakt.
    2. Audzē ēnā zem lieliem kokiem. Tur lilijas dzinumi izstīdzēs, nolieksies saules virzienā un vāji ziedēs. Var izplatīties pelēkā puve. Jārēķinās, ka, arī iestādīta pie mājas sienas, lilija vienmēr lieksies saules virzienā.
    3. Pēc ziedēšanas pilnībā nogriež stublāju. Jāatstāj vismaz 2/3 no ziedkāta, citādi sīpolam pietrūks barības vielu un nākamajā gadā nevarēs cerēt uz bagātīgu ziedēšanu.
    4. Pārmēslo ar slāpekli saturošiem minerālmēsliem. Tos noteikti jāpārtrauc lietot pēc jūlija, citādi augs zaļā lapu masa un sīpolā neuzkrāsies barības vielas. Lai piebriestu sīpols un lilija skaisti ziedētu, nepieciešams kālija mēslojums.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē