1. Trīsstūris
Jāņem vērā ergonomiskais trīsstūris, kura virsotnes atbilst trim zonām: izlietne, ledusskapis, plīts zona. Trīsstūra malu kopējais garums – apmēram 6 metri, bet jebkurām divām zonām nevajadzētu atrasties tuvāk par 90 cm. Mazā virtuvē izmēri gan atšķirsies, jo kvadrātmetru ir tik, cik ir. Tomēr pamatprincips ir tas pats.
2. Virtuves virsma
Vairāk vietas produktu apstrādei un pagaidu novietošanai var iegūt, ja virtuves virsmā iebūvē papildu izvelkamu paneli vai izmanto no sienas atlokāmu virsmu.
3. Palodze
Mazā telpā kā papildu virsmu nereti izmanto arī palodzi. Darba virsmu var veidot vienā līmenī ar palodzi vai nedaudz zemāk par to.
4. Glabātuve
Glabāšanas zonā parocīga ir tematiskā sakārtošana, kad produktus un priekšmetus izvieto noteiktā secībā ar speciāliem profiliem aprīkotās atvilktnēs, penāļos vai grozu sistēmās. Vietu ļoti labi ekonomē izvelkamie penāļi.
5. Virtuves tehnika
Virtuves tehniku – plīti, cepeškrāsni, mikroviļņu krāsni – parasti novieto vienā blokā. Lai gan ērtāk cepeškrāsni lietot, ja tā atrodas jostasvietas augstumā, mazā virtuvē cepeškrāsni izdevīgāk novietot zem plīts.
6. Mazā virtuves tehnika
No mazās virtuves tehnikas (sulu spiednes, kafijas automāti, virtuves kombaini u. c.) vēlams izvēlēties tikai tās ierīces, ko patiešām bieži lietos, jo to uzglabāšanai nepieciešams daudz vietas.
7. Galds
Nelielām telpām visizdevīgākie ir mazi, apaļi galdi. Pie galda, kura diametrs ir viens metrs, var sasēst četri cilvēki. Ja nav iespējams izbrīvēt vietu ēdamgaldam, var izmantot paceļamu un nolaižamu virsmu pie palodzes, izvelkamu virsmu no kopējās darba virsmas.
8. Krēsli
Piemērotākie būs saliekamie krēsli. Laikā, kad tos neizmanto, krēslus var turēt, pakārtus pie sienas.
9. Skapji
Mazā virtuvē izdevīgi ir augsti skapji, gandrīz līdz griestiem. Labāk likt vienu lielu sienas skapi nekā divus maziņus. Viens liels plaukts ar paceļamām durtiņām būs ērtāks un kompaktāks nekā divi plaukti ar veramām durvīm.
10. Plaukti
Labāk iztikt bez vaļējiem plauktiem, jo tie mazā telpā rada nekārtīgu iespaidu.