• Vasarīga ideja — grila soliņš

    Praktiski padomi
    Sandija Šēnberga
    11. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Šašliku, ribiņas, desiņas un pārējos grilējumus neliek tik ierastajās bļodās vai šķīvjos, bet tā vietā pasniedz uz iepriekš sagatavota, notīrīta liela dēļa vai sola.

    Vispirms pārklāj to ar cepamo papīru (var arī atstāt tā, lai papīru redz). Uz papīra kaudzītēs saber krāsainus tomātiņus, sagrieztus gurķus, marinētus sīpoliņus, zaļumus un citas piedevas, atstājot brīvas vietas grilējumiem. Kad viss izcepies, gaļu saliek kaudzītēs starp zaļumiem.

    Turpat vai uz atsevišķa dēļa vai bļodā klāt var pasniegt Toskānas salātus.

    Toskānas salāti latvieša gaumē

    Būs nepieciešams:

    • 1 čabata
    • 1–2 kg dažādu krāsu tomātu
    • sauja kaperu
    • 1 sarkanais sīpols
    • 4 ēdamkarotes extra virgine olīveļļas
    • 1 ēdamkarote balzametiķa vai pāris karošu citrona sulas
    • šķipsniņa brūnā cukura vai pustējkarote medus (var nelikt)
    • sāls

    Maizi saplucina gabalos, apslaka ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un cep 200 grādos, kamēr tā kļūst zeltaina. Tomātus sagriež gabalos, pārkaisa piparus un sāli, pievieno kaperus un plānos gredzenos sagrieztu sīpolu. Pirms pasniegšanas pievieno maizes grauzdiņus (pārāk ilgi stāvot, tie samirks). Visu pārslaka ar mērci, ko pagatavo no olīveļļas, balzametiķa vai citrona sulas, šķipsniņas brūnā cukura vai medus un sāls.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē