Vispirms pārklāj to ar cepamo papīru (var arī atstāt tā, lai papīru redz). Uz papīra kaudzītēs saber krāsainus tomātiņus, sagrieztus gurķus, marinētus sīpoliņus, zaļumus un citas piedevas, atstājot brīvas vietas grilējumiem. Kad viss izcepies, gaļu saliek kaudzītēs starp zaļumiem.
Turpat vai uz atsevišķa dēļa vai bļodā klāt var pasniegt Toskānas salātus.
Toskānas salāti latvieša gaumē
Būs nepieciešams:
- 1 čabata
- 1–2 kg dažādu krāsu tomātu
- sauja kaperu
- 1 sarkanais sīpols
- 4 ēdamkarotes extra virgine olīveļļas
- 1 ēdamkarote balzametiķa vai pāris karošu citrona sulas
- šķipsniņa brūnā cukura vai pustējkarote medus (var nelikt)
- sāls
Maizi saplucina gabalos, apslaka ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un cep 200 grādos, kamēr tā kļūst zeltaina. Tomātus sagriež gabalos, pārkaisa piparus un sāli, pievieno kaperus un plānos gredzenos sagrieztu sīpolu. Pirms pasniegšanas pievieno maizes grauzdiņus (pārāk ilgi stāvot, tie samirks). Visu pārslaka ar mērci, ko pagatavo no olīveļļas, balzametiķa vai citrona sulas, šķipsniņas brūnā cukura vai medus un sāls.