«Rīkojamies atbilstoši mūsu valsts ekonomiskajai situācijai,» žurnālam «Privātā Dzīve» saka «Vincenta» līdzīpašnieks Emīls Jakrins. Iemesls slēgšanai esot gan augstā PVN likme ēdināšanas pakalpojumiem, gan maksātspējīgo tūristu, kas bijuši regulāri restorāna apmeklētāji, samazināšanās.
«Šis nav īstais brīdis, lai, strādājot šajā nozarē, sasniegtu kaut cik atbilstošus rezultātus. Cilvēku prioritāšu skalā acīmredzot šobrīd neietilpst restorānu apmeklēšana,» uzskata Jakrins.
Nākamgad «Vincents» būtu svinējis 30. jubileju, un 25 gadus šajā restorānā rosījās šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
Viņš bija kļuvis par tā seju un nemainīgu radošuma un kvalitātes zīmi. Pērn 11. februārī Rītiņš devās mūžībā, un pēc diviem mēnešiem darbu smalkajā restorānā uzsāka jaunais šefpavārs Uvis Janičenko. «Neveikšu šajā vietā nekādu revolūciju, visu attīstīsim, balstoties uz Mārtiņa pamatiem, ko viņš te vairāk nekā 25 gadu garumā ir būvējis,» toreiz solīja Uvis.
Uz jautājumu, vai jaunais šefpavārs neattaisnoja uz sevis pirms gada liktās cerība, Emīls atbild: «Tā ir tāda spēlēšanās ar prognozēm – vai tad, ja viņa vietā būtu bijis kāds cits, viss būtu citādāk? Neviens to nevar prognozēt. Pret Uvi man nav nekādu pretenziju. Darbs tika darīts profesionāli. Šobrīd viņš ir devies bērna kopšanas atvaļinājumā un restorānā nav satiekams.»
Citas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!