• Vasara pēc šķiršanās. Kāds ir plāns?

    Attiecības
    Kristīne Leja
    24. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: JKstock / Shutterstock
    Nu ko, izšķīrāties tomēr? Kāds ir tavs plāns? Dzert nav variants. Lēkt Daugavā arī ne – aizmirsti! Un matus pat nedomā nogriezt!

    Un beidz raudāt, nu goda vārds! Aizgāja, jā, viss, atpakaļ nenāks, te tā ir – skaudrā dzīves patiesība, kas kādam bija tev jāpasaka. Vispirms jau tev tas jāpasaka sev pašai. Zinu, tas ir nereāli sāpīgi. Bet, mīļā sirds, ir jāatvadās no ilūzijām. Un tad jāsaprot, kā dzīvot tālāk. Nav pat svarīgi, kurš no kura aizgāja, varbūt tu no viņa, bet sāp jau tik un tā. Varbūt viņš no tevis.

    Griež kā ar nazi. Varbūt jūs vienkārši kopā aizgājāt viens no otra.

    Sāksim ar to, ka vasara ir absolūti ideāls laiks, lai šķirtos. Tagad tev šķiet, ka esmu pilnīgi jukusi, ko tādu apgalvojot, bet padomā pati: vasarā pati daba, saule, jūra, festivāli, balles un jumta terases to vien dara kā aicina savos apskāvienos. Skumt, sēžot saules pielietā pludmalē, ir daudz jaukāk nekā oktobra beigās ar salauztu sirdi drēgnumā cauri peļķēm vilkties mājās, kur lietus un vēji sitas logā. Lūk, tas gan ir tiešām skarbi! Bet vasarā tev pirmās palīdzības komplekts ir nodrošināts jau startā: saule, siltums, jūras (ezera, upes) tuvums, ogu un augļu pārpilnība – ar salauztu sirdi gan arī kuņģis saraujas, ēst īpaši negribas, bet, ja nu tomēr, te tas viss ir pilnā krāšņumā.

    Klau, sarunāsim tā, ka visu atlikušo vasaru tu būsi ļoti, ļoti laba pret sevi. Ka nedarīsi sev pāri. Vispirms tas nozīmē – nekādu destruktīvu darbību! Katru vakaru skumjās dzert vīnu ir lieki – alkohols tiešām bēdas nemazina. Darām tā, ka būs viens vakars, kad tu par to pārliecināsies pati, tā teikt, empīriskā ceļā, bet tad viss. Nekādas raudāšanas un vīna litru katru otro vakaru. Pati sevi izvilksi kaut aiz matiem atkal laimīgā dzīvē. Un, ja jau sākām par matiem, tad te arī tiekam skaidrībā uzreiz – lūdzu, negriez nost matus! Jā, jauna dzīve, jauna frizūra, matos esot enerģija un kas tik vēl ne, un, iespējams, tiešām ir enerģijas, no kurām tev gribas tikt vaļā. Bet, ja vien sapnis par jaunu frizūru nav bijusi tava vēlme jau vismaz pāris mēnešu, tad ņem vērā – šis nav īstais brīdis eksperimentiem. Mati, protams, nav deguns, ataugs, bet varu saderēt, ka jaunā frizūra jau trešajā dienā kritīs uz nerviem. Nogaidi. Vismaz mēnesi. Ja joprojām vēl gribēsi pārmaiņas savā izskatā, tad neļauj sevi atturēt.

    Un vispār – visās krīzēs ir vajadzīgs rūpīgs plāns. Arī tev. Ja tev ir darbs, apsveicu – jau puse no uzvaras.

    Vismaz astoņas stundas dienā tev ir, par ko domāt un ko darīt. Lai cik traki izklausītos, reizēm darbs ir glābiņš. Atliek vairs tikai sešpadsmit stundas, un būtu labi, ja tu vēl astoņas no tām mēģinātu gulēt. Un atlikušās astoņas – pret tām vajadzētu izturēties atbildīgi, jo mēs taču negribam, lai šī vasara paiet kā Ezītim no slavenās multfilmas, kur upe viņu tikai nesa un nesa, un aiznesa necaurredzamā miglā.

    Kādas tev attiecības ar sportu? Kedas ir? Nu kaut kādas, nevajag jau jaunāko modeli kā olimpiskajai čempionei. Skriet nepatīk? Neesi skrējusi no vidusskolas laikiem, un vispār – kur lai skrien? Jebkur, kaut vai pa lauku ceļu. Nē, nevajag ātri. Bet kāpēc es vispār par to sportu runāju? Sports – jebkāds – rada endorfīnus. Un ko dara endorfīni? Pareizi, tie savukārt rada laimes izjūtu. Un ko mums vajag? Laimes izjūtu! Viss ģeniālais ir vienkāršs. Ja vēl notievēsi vai vienkārši uzlabosi fizisko formu, nu kas var būt labāks par to?! Skrienot arī visādas dumjas domas mazāk nāk prātā, un, pat ja nāk, sportojot tās ir vieglāk, moderni sakot, procesēt. Der arī trenažieru zāle, pilates vai citas grupu nodarbības – pat ja tev nepatiks, tad vismaz varēsi pārliecināties, ka nepatika jau vidusskolā un nepatīk arī tagad. Bet ja nu izrādās, ka tagad patīk?

    Arī citu veidu ķermeņa lutināšanu šajā laikā nevajadzētu atstāt novārtā – tā var būt kāda masāža, ko vienmēr esi gribējusi, bet atlikusi uz kādu mistisku citreiz, vai skaistumkopšanas procedūra savam priekam – tagad ir pienācis šis citreiz. Vai varbūt spa apmeklējums. Vai pirts. Forša pirts ar labu pirts rituālu, kur zāļu sievas tev saklās tādu pirts lāvu, ka aizlidosi kosmosā! Kārtīga pirts noteikti ir jēgpilnāka par viduvēju seksu. Par ķermeņa lutināšanu – tas nu tā kā būtu skaidrs.

    Nākamais lielais jautājums ir brīvdienas. Ko iesākt nedēļas nogalēs? Pirms nopūties un žēli domā par to, kādi jums bija vasaras brīvdienu plāni un ko nu darīt vienai, pajautāšu: vai zini, cik daudz nedēļas nogaļu šovasar vēl atlikušas? Piecas! Un tas nu nemaz nav daudz, tāpēc izplāno visas rūpīgi! Protams, tu vari ieplānot vienu tādu nogali, kad visu dienu gulēsi gultā (atceries, Kerija Seksā un lielpilsētā tieši tā pavadīja pirmās divas diennaktis no sava nenotikušā kāzu ceļojuma uz saulaino Meksiku – guļot tumsā pie aizvērtiem slēģiem un ļaujot dāmām no draudzīgās četrotnes sevi ik pa laikam pabarot ar dažām karotītēm jogurta), tomēr tas vairāk piestāv pašam pirmajam posmam pēc šķiršanās. Ja esam tikušas līdz pirtīm un skriešanai, nogulēt visu vīkendu nebūtu prātīgi. Ko vēl var darīt? Ieplāno miniceļojumus. Kaut vai ar autobusu brauc uz Pāvilostu! Kuldīga, Cēsis, Jūrmala, Liepāja – lai turp dotos, nav vajadzīgs milzu kapitāls ar nakšņošanu dārgās viesnīcās. Vai – Viļņa, Pērnava, Tallina. Ar pirmo reisu prom, ar pēdējo atpakaļ, pusdienas vai kaut tikai uzkodas labā kafejnīcā, un piedzīvojums jau ir noticis. Ja tu pati stūrē auto – vēl jo labāk! Brauc viena vai kopā ar draudzeni, bet te nu gan – to draudzeni, par kuru jau iepriekš skaidrs, ka jūs visu ceļu runāsiet par tavu šķiršanos un ne par ko citu, labāk atstāj mājās.

    Aizej pārgājienā gar jūru, varbūt jau sen esi par to sapņojusi, bet nekādi neesi varējusi saņemties. Kaut tikai uz vienu dienu (nakšņot tur un vienatnē jūras krastā celt telti nav obligāti). Kurzemes piekrastes stāvkrastā ir daži labi soliņi, līdz kuriem eleganti var tikt, uzkāpjot pa trepēm. Tā sēžot un veroties uz plašo horizontu, ir neiespējami nesajusties kā karalienei savā tronī. Atrodi šovasar kādu no tiem soliņiem un ieelpo jūras gaisu! Atceries, mēs norunājām, ka būsi ļoti laba pret sevi.

    Vēl viens no atlikušās vasaras plāniem varētu būt ko jaunu iemācīties.

    Nav obligāti uzreiz jāstājas augstskolā pēc trešā maģistra grāda, nepārspīlēsim. Bet iemācīties pagatavot makarūnus vai pareizi nostāties uz supa (nevis vizināties ar to kā laivu) – tas jau ir reāli. Vienkārši tāpēc, ka tu esi tāda baigi foršā un vēl piedevām labi proti manevrēt supu. Tici man, šīs prasmes noderēs nākamvasar!

    Un vēl – līdzīgi kā Kerijai bija draudzenes, kas viņu baroja ar karotīti, kad pašai nebija jaudas, arī tev ir vajadzīga sava atbalsta biedrība. Tām nav obligāti jābūt trijām draudzenēm, pietiks ar vienu, kam tu varēsi kaut naktī, kad tev to ļoti vajadzēs, piezvanīt, un tev neteiks, kāds viņš bija kretīns un draņķis un labi, ka tiki no viņa vaļā, bet klausīsies un neko nejautās, nekomentēs, ja tu negribēsi.

    Tagad tu man vaicāsi, kāpēc es neko neuzrakstīju par Tinder un iepazīšanos ar citu vīrieti. Vīrieši būs, tu satiksi viņus sporta klubā vai lauku ballēs (ja nolemsi uz kādu no tām doties, kaut tikai tāpat vien), brīvdabas pasākumos, pludmalēs, kafejnīcu jumta terasēs, pilsētas ielās un, visticamāk, arī tavā darbavietā. Un vēl ticamāk, ka tu skatīsies uz kādu no viņiem un klusībā nodomāsi: viņš ir foršs, bet vēl nav pienācis īstais laiks. Padzīvo nedaudz sev.

    Esi ļoti, ļoti laba un saudzīga pret sevi.

    Lai tad, kad pienāks rudens, tu būtu sadzijusi.

    Un vēl – apsoli, ka tu nosvinēsi šīs vasaras pēdējo vīkendu. Varbūt kaut kur aizlidosi mazās brīvdienās, varbūt apēdīsi skaistāko kūku pilsētā, varbūt nopirksi jaunu lūpukrāsu – es nezinu, kas tas būs, bet apsoli, ka nosvinēsi to, ka aiziet vasara, kas bija pavisam citāda, nekā tu iztēlojies. Citāda, bet ne sliktāka.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē