• Vai tiešām visas sievietes ir skaistas? Atbild sabiedrībā pazīstami vīrieši

    Sekss
    Ilze Anna Vītola
    27. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Prostock-studio / Shutterstock
    Vai visas sievietes ir skaistas? Pieciem sabiedrībā zināmiem vīriešiem uzdevām šo šķietami vieglo, bet reizē grūto un provokatīvo jautājumu. Bet kurš patiesībā nosaka to, kas ir skaista sieviete? Tas ir jautājums pašām sievietēm.

    Kārlis Danēvičs, finansists, SOS Bērnu ciemata padomes priekšsēdētājs

    «Visas sievietes var būt skaistas, tomēr galvenais skaistuma priekšnosacījums – lai tu pati sev patīc. Un to, vai sieviete sev patīk, ļoti labi var just – tāda sieviete izstaro paļāvību pret pasauli, viņai patīk apkārtējie. Ja sieviete pati sev nepatīk, viņa kļūst destruktīva – mazāk rūpējas par sevi, un tas iet roku rokā ar ārējo skaistumu. 

    Varu iedomāties vairākas sievietes, par kurām pēc fotogrāfijas nevar pateikt, ka viņa ir skaista, harismātiska un forša. Bet atliek šo sievieti satikt dzīvē, un kļūst skaidrs, kādēļ viņu uzskatu par skaistu. Un bijis arī otrādi – fotogrāfijā sieviete šķitusi skaista, fotogēniska, bet tad manas domas ir mainījušās, jo jūtama iekšēja nedrošība un nepārliecinātība par sevi. Esmu gan ievērojis, ka vīrieši sievietes nepārliecinātību par sevi bieži uztver kā iedomību, vēsumu. 

    Melotu un liekuļotu, ja teiktu, ka ārējām izskatam vispār nav nozīmes, bet pamatu pamatā skaista sieviete ir tāda, kas mīl dzīvi, bet dzīvi var mīlēt tikai tad, ja mīli sevi.»

    Andris Bulis, aktieris

    «Visas sievietes ir skaistas, taču skaistums ir ļoti subjektīvs. Līdzīgi kā visi cilvēki var būt talantīgi, tikai katram jāsaprot, kas ir viņa talants. Skaistums, pirmkārt, ir cieņa pret sevi. Ja sieviete sevi neciena, varam aizmirst visus pārējos skaistuma kritērijus. Ja sieviete sevi ciena, viņa ciena arī vīrieti, ar kuru ir kopā, savu ģimeni, arī izskatu un veselību. Otrkārt, skaista sieviete ir tā, kas spēj paļauties uz vīrieti. Ja sieviete pārāk lielu vezumu ņem sev, tas var novest pie tā, ka viņa vairs nav skaista. Un vīrietim, kas ir blakus šādai sievietei, jāspēj laikus pateikt: tu esi uzņēmusies par daudz, nevajag, esmu tev līdzās un ļauj man! Tu neesi viena. 

    Vēl sievieti dara skaistu aizrautība, spontanitāte. Spēja ļauties mirklim – pusnaktī doties kailiem peldēt vai trakot lietū. Manā vecumā, pēc četrdesmit, bieži vien iedomājamies, ko gribētu darīt, bet tas paliek otram nepateikts. Man labā nozīmē patīk vārds trakot – ļauties baudīt mirkli. Tādā brīdī cilvēks ir skaists.»

    Ojārs Rubenis, žurnālists

    «Nešaubīgi! Katrai sievietei piemīt savs šarms – jautājums, vai viņa šo šarmu ir apzinājusies un prot izmantot. Visas nevar būt modeles, bet, ja sieviete prot izcelt savas stiprās puses un apzinās, kas ir viņā ir būtiskākais, domāju, viņa var savaldzināt jebkuru vīrieti. 

    Sievieti skaistu dara neparedzamība, spēja pārsteigt. Nekas nevar būt sliktāks par garlaicību, īpaši, ja cilvēks pats neapzinās, ka ir garlaicīgs. 

    Noteikti jāmin prāta spējas un arī prasme šo gudrību izmantot. Ja sieviete būs gudra, viņa mācēs izdarīt tā, lai iepatiktos vīrietim. Un trešais skaistuma komponents, bez kā nevaru iztikt, – vai sieviete ir kopta. Neko tur nevaru darīt, man tas ir ļoti svarīgi! 

    Tas ir ļoti labi, ka, domājot par skaistumu, mēs katrs saprotam ko citu. Pasaule būtu ļoti garlaicīga, ja mums visiem patiktu viens un tas pats matu garums, krūšu lielums, dibena apaļumi vai vidukļa apkārtmērs. Reizēm ārzemēs sēžu kafejnīcā un skatos uz pāriem. Varu saprast, ja ne pārāk glītam vīrietim līdzās ir žilbinoša sieviete – varbūt tas saistīts ar naudu, varbūt ar seksu. Iemeslus var atrast. Bet reizēm ir pretēji: žilbinošs vīrietis un absolūti necila sieviete. Nu kaut kāds magnēts taču viņus savelk kopā! Vēroju un redzu, cik brīnišķīgi viņi izturas viens pret otru, redzu viņu acīs mīlestību, tātad – katrs atrod savu otro pusīti.» 

    Māris Grigalis, radio un TV raidījumu vadītājs

    «Ja vien nesagaidām no dažādu vecumu sievietēm vienādu skaistumu, tad noteikti var teikt, ka visas sievietes ir skaistas. Skaista sieviete ir tā, kas dzīvo saskaņā ar sevi un savu pašapziņu, nevis akli seko modei; viņa izvērtē, kas piestāv tieši viņai, un prot izcelt no dabas doto skaistumu. Ja sieviete ļoti uzkrītoši maina savu ārējo izskatu, es to pieņemu, bet nezinu, vai tas ir skaistums. 

    Runājot par skaistu sievieti, pirmkārt, domāju par savu sievu. Viņai nepatīk ārišķība, izrādīšanās, viņa neredz jēgu sevi filmēt un nofilmēto ievietot sociālajos tīkos, tā vietā izvēlas pavadīt laiku ar sev tuviem cilvēkiem. Man patīk praktiskas sievietes, kas ne tikai prot gatavot ēst, bet arī braukt ar moci vai peldēt kraulā. Un vēl skaistai sievietei piemīt cieņa un mīlestība pret savu ģimeni un tuvākajiem.»

    Andrejs Ēķis, kino režisors, producents

    «Jautājums ir ārkārtīgi filozofisks – cik cilvēku, tik izvēļu. Ja meklēju dzīves partneri, tad man ir svarīgi, kā viņa izturas pret bērniem, man tas ir vājprātīgi svarīgi. Ja skatos uz sievietes ārējām izpausmēm, man patīk sievietes mugura. Nemāku izstāstīt, kāpēc, bet mugura man šķiet ļoti interesanta. 

    Katrs cilvēks izvēlas savu tipu, un tā viņam arī šķiet skaista sieviete. Bet, kas nav viņa tips, tā viņam nav skaista sieviete. Dzīvē bijušas situācijas, kad redzu neglītu sievieti, bet viņai blakus ir vīrietis, kurš ir ārprātīgi iemīlējies tieši tajā neglītajā sievietē, jo pēc viņa sapratnes tas ir skaistuma ideāls. Remarka romānā Rietumu frontē bez pārmaiņām vienam no varoņu draugiem ir sieva, kura sver 120 kilogramu. Kad viņš atgriežas mājās, viņa kara laikā ir notievējusi un sver vairs tikai 60 kilogramu. Viņš izšķiras, jo viņa kļuvusi nesmuka. 

    Droši vien visi gribētu teikt, ka viņa skaistuma ideāls ir sieviete ar noslēpumu. Man patīk noslēpums, kad neredzu visu kā uz paplātes, ir jāmin kā krustvārdu mīklā. Un ļoti foršas sievietes ir tās, kuras arī nekad līdz galam neatveras, visu laiku risini šo mīklu. Sievietei jābūt lielai spēlmanei – jāspēj ar vīrieti spēlēties. Un spēle ir tik šausmīgi interesanta!

    Vēl svarīgi, lai sieviete ir kopta. Lai sieviete pašizglītojas, lai varu pār viņas plecu paskatīties, ko viņa dara, un varu apbrīnot viņu. Man patīk, ja sieviete ir gudrāka par mani, tas liek pašam pievilkties klāt. Mans tēvs reiz mācīja: ja gribi sastapt savu īsto sievieti, dodies kopā ar viņu visgrūtākajā ceļojumā. Pēc desmit dienām pazudīs viss makijāžs…»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē