• Vai ir pareizi tēlot? 3 svarīgi jautājumi par intīmo tuvību laulībā

    Sekss
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: fizkes / Shutterstock
    Nenoliedzami – pāra attiecības ļoti ietekmē dzimumdzīve un tās kvalitāte. Ko darīt, ja jūti – intīmā tuvība pamazām izzūd? Meklējam atbildes uz trim būtiskiem jautājumiem.

    Raksts no žurnāla Ieva arhīva

    Atbild Gatis un Ilona Buši Konsultē Ilona Buša un Gatis Bušs, sertificēti sistēmiskās ģimenes psihoterapijas speciālisti un supervizori, Marte Meo metodes treneri un supervizori.

    3 svarīgi jautājumi

    1. Savu vīru mīlu, bet seksā mums jau sen iestājusies rutīna. Vai tas nozīmē, ka mūsu attiecībām vairs nav nākotnes? Kā mums atgūt kādreizējo intīmo dzīvi?
      Jautājumā parādās vārds mums, un tas vieš cerības, ka šī tēma rūp abiem partneriem. Taču varbūt nemaz nevajag mēģināt atgūt kādreizējo intīmo dzīvi, bet gan izmēģināt ko jaunu? Tas arī palīdzēs izvairīties no salīdzināšanas, kā bija agrāk un kā ir tagad. Katram no partneriem pieder savi 50­ % no rutīnas, kas iestājusies. Un katrs no jums tos savus 50 % var pārvērst par kaut ko citu – aizraujošu un vilinošu! Galvenais – nebaidīties izrādīt iniciatīvu!
    2. Kad vīrs grib ar mani mīlēties, galvā nāk visi iespējamie iemesli, ar kuriem varētu aizbildināties, lai tas nebūtu jādara. Mums ir saticīga ģimene, kopīgas intereses – viss cits ir lieliski, izņemot dzimumattiecības! Ko man darīt?
      Nezinot neko vairāk par šo pāri, grūti spriest, kāda ir patiesā situācija, taču ir skaidrs – aiz fasādes, kur viss šķietami ir labi un skaisti, slēpjas kas trausls un neaizskarams, par ko skaļi netiek runāts. Varbūt sievietes vēlmi pēc tuvības slāpē kāda sāpīga iepriekšējā pieredze? Katrā ziņā ar šādu situāciju nedrīkst samierināties, ir jāmeklē risinājums. Mēs ieteiktu mēģināt rast atbildi, vispirms izrunājoties ar kādu speciālistu, kuram sieviete uzticas, piemēram, ginekologu, vai arī doties uz konsultāciju pie psihoterapeita.
    3. Meloju vīram, ka mīlēšanās ar viņu man sagādā baudu. Patiesībā šajā laikā domāju tikai vienu – kaut tas ātrāk beigtos. Patiesību nesaku tāpēc, ka zinu – ja vīrietis mājās nedabūs gribēto, viņš to meklēs un atradīs citur. Vai es rīkojos pareizi?
      Vīrietis nav tik truls, lai nejustu, ka sievietei ar viņu nav labi, lai arī vārdos viņa apgalvo pretējo. Ja sieviete par šādām lietām melo savam partnerim, būtībā viņa savu vīrieti pazemo, un tas nav godīgi. Sievietei vajadzētu tomēr pacensties izprast savu ķermeni un izpētīt, kas ir tas, kas viņai sagādā baudu. To var darīt arī kopā ar partneri!

    Vairāk lasi digitālajā žurnālā Santa+! 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē