• Mana draudzene – nodevēja. Draudzības zemūdens akmeņi

    Psiholoģija
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    21. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: studiostoks / Shutterstock
    Draugs ir tuvs un, galvenais, uzticams cilvēks. Atšķirība starp draudzeni un paziņu ir tā, ka draugs zina vairāk un laika gaitā ir pierādījusi savu uzticamību. Tomēr arī draudzībā var slēpties zemūdens akmeņi.

    Realitāte ir pilna bēdīgu stāstu, kurā draudzene izpļāpā otras noslēpumus, aprunā, izmanto draudzību savtīgu iemeslu dēļ, noceļ draugu vai vīru. Ja kādu iemeslu dēļ draudzene pārkāpj konfidencialitāti un izpļāpā noslēpumu vēl kādam, esam pamatīgi vīlušās un turpmāk mums ir grūtāk uzticēties.

    Nespēja uzticēties ir biežākais cēlonis, kāpēc draudzība pajūk.

    Vienmēr gan paliek jautājums, vai draudzene, kas otru nodevusi, bijusi ir īsta draudzene vai vienkārši laba paziņa? Taču, pirms neuzticamies, nevaram pārliecināties, vai šī draudzene kļūs par īstu draudzeni.

    Neizprotama, taču izskaidrojama ir situācija, kad draudzene noceļ draugu vai vīru, kas jebkurā draudzībā ir pilnīga tabu tēma.

    Un tomēr – ne vienmēr tā ir sievietes vēlme atņemt vīru, reizēm tās ir pāra nesakārtotās attiecības, kurās sievietei parādās nedrošība zaudēt vīru, aizdomīgums, distancēšanās. Bet draudzene gadiem ir līdzās, viņa dzīvo arī pāra attiecību modelī, vīrs ir pieradis pie šīs draudzenes, un, ja divu cilvēku attiecībās iestājas apnikums, ir viegli ļauties sānsolim. Taču neatbildēts paliek jautājums, kā viņi abi jūtas, kad viņiem tuva sieviete piedzīvo dubultnodevību un paliek bez vīra un draudzenes. 

    Sievietēs, tāpat kā vīriešos, ir sāncensības jūtas, taču tās ir dabiskas piecos un 15 gados, bet izaugot mums katram jāatrod sevi un jāpieņem, ka esmu tāda, kāda esmu, un mums ne ar vienu nav jāsacenšas.

    Atņemot draudzenei partneri, otra it kā pasaka, ka ir labāka sieviete par otru, it kā pierāda savu sievišķību.

    Taču tas ir mānīgs iespaids, jo patiesība ir pretēja – ja spēj otrai atņemt partneri, pašos pamatos sievišķība ir sašķobījusies, bet draudzības pamatā bijusi sāncensība.

    Ja draudzene nodarījusi pāri, tas ļoti sāp, bet nevajag vainot sevi, ka viņai uzticējāmies, jo mēs neesam par to atbildīgas. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē