• Kā kļūt bagātai? Ievies šos 11 ieradumus un sāc domāt kā bagāts cilvēks!

    Karjera
    Daina Einberga
    24. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VAKS-Stock Agency / Shutterstocl
    Šajā rakstā mēs nerunāsim par tām sievietēm, kuras bagātas kļuvušas, pateicoties saņemtam mantojumam vai apprecot turīgu vīru, bet gan par tām, kas pašas apzināti rīkojas, lai vairotu savu labklājību.

    Bagātība un panākumi ir daudzu cilvēku mērķi – lai tos sasniegtu, ir jāievieš noteikti ieradumi, kas palīdzēs ne tikai uzkrāt līdzekļus, bet arī dziļi transformēt dzīvi. Kas ir tās lielo uzņēmumu īpašnieces, dažādu jomu profesionāles? Vai viņām vienkārši paveicās būt īstajā vietā un laikā? Vai varbūt viņas piedzima ar bagātības gēnu? Mana pieredze kouča darbā ar veiksmīgām, turīgām sievietēm liecina, ka viņas visas ir parasti cilvēki, tikai ar ļoti skaidru izpratni par sasniedzamajiem mērķiem un dzelžainu disciplīnu.

    Svarīgāko ieradumu ietekme uz finansiālo labklājību

    1. Vīzija un mērķtiecība
      Veiksmīgām sievietēm ir skaidrs nākotnes redzējums, viņas neatlaidīgi, izstrādājot rīcības plānus, virzās uz mērķi. Bagātai sievietei nav jēdziena neiespējams. Viss, ko viņa vēlas, ir reālistisks un sasniedzams – tas ir tikai laika vai naudas jautājums vai abi kopā.
      Uzdod sev jautājumus: ko es vēlos, kādi ir mani sapņi, kam man īsti ir vajadzīga nauda? Ja mērķi nav definēti skaitļos, tad tava vēlme ceļot vai iegādāties dzīvokli sapņu stadijā var aizkavēties ilgi. Jo katru mēnesi uzrodas svarīgāki pirkumi. Kad sapnis tiek definēts ar reāliem skaitļiem un termiņiem, tas pārvēršas konkrētās darbībās, kā arī vairo motivāciju rīkoties. 
    2. Izvēlēties pašai
      Bagātas sievietes precīzi zina, ko vēlas, un izvēlas to neatkarīgi no apstākļiem un citu viedokļiem. Tā ir prasme, kas tiek attīstīta sevis izzināšanas, jūtu un emociju analīzes procesā. 
      Noteikums es izvēlos pati attiecas uz visām dzīves jomām: ceļošanu, dzīves apstākļiem, komunikāciju, aktivitātēm, darbu.
      Piemēram, bagāta sieviete nedzīvos viesnīcā, kurā viņa nejūtas ērti, pat tad, ja tā var lepoties ar vislabākajām klientu atsauksmēm. Cits piemērs: sieviete, kura izvēlas pati, neteiks, ka padzisušais ēdiens ir garšīgs, lai tikai nevienu neaizvainotu. Ja ēdiens nebūs labi sagatavots, viņa lūgs to nomainīt.
    3. Izglītība un pašattīstība
      Šīs sievietes sevi attīsta, jo skaidri zina, ka attīstības trūkums ir degradācija. Viņas lasa grāmatas, ja nav laika – klausās audiogrāmatas automašīnā vai sportojot, apmeklē kursus, iegūst papildu augstākās izglītības, apmeklē meistarklases un kontaktu veidošanas pasākumus. 
      Bagātu sievieti arvien urda jautājums «Ko vēl es varu darīt, lai kļūtu arvien labāk?».
      Ir tikai viena piebilde. Ir tāds tipāžs – mūžīgās studentes. Viņas nemitīgi mācās, apmeklē jaunus kursus, meistarklases, vebinārus, ir labas un gudras, bet nepavisam ne bagātas…
      Šādai uzvedībai var būt vairāki iemesli:
      - zems pašvērtējums un šaubas par sevi – lai būtu cienīga, man vēl daudz jāstrādā pie sevis;
      - izpratnes trūkums par sevi un savām patiesajām vēlmēm;
      - uzpūstas prasības pret sevi;
      - nevēlēšanās paplašināt komforta zonu – skolēna/studenta uzvedības stratēģija ir labi saprotama kopš skolas laikiem, bet ko darīt tālāk?
      Taču visbiežāk aiz nebeidzamās mācīšanās skrējiena slēpjas bailes no nezināmā, kļūdām, neveiksmēm, kritikas.
      Tiekties uz sevis pilnveidošanu vajag, bet svarīgs ir rezultāts. Ko es realizēju dzīvē no katras meistarklases vai augtskolas beigšanas?  
      Mūžīgās studentes bieži velta laiku mācībām, netiecoties pēc rezultātiem. Viņām ir svarīgs process, jo tādā veidā viņas aizbēg no reālās dzīves un nepieciešamības kļūt atbildīgām par to, ko dara. Neatkarīgi no tā, kurā jomā mācies, visās ir vajadzīgas konkrētas darbības! 
    4. Finanšu pratība
      Viens no veiksmīgu sieviešu svarīgākajiem ieradumiem ir spēja pārvaldīt finanses. Viņas saprot, cik svarīgi ir plānot budžetu, ieguldīt un prasmīgi sadalīt resursus. Pirms izdod par kādu pirkumu lielu summu, bagātas sievietes izpēta, cik ilgi šī lieta kalpos. Viņas domā par nākotni. Kā izdevumi ietekmēs kopējo kapitālu? Kā nopelnīt vairāk nekā iztērēt?
    5. Prasme gaidīt labu cenu
      Nav jēgas pirkt visdārgāko māju vai auto, ja to vari atļauties, tikai ņemot hipotēku, kas būs jāmaksā līdz mūža galam. Bagātas sievietes izvēlas pietiekami labu piedāvājumu no pieejamā klāsta.
      Lielākā daļa cilvēku steidzas iegūt vēlamo tieši tagad, tāpēc īstajā brīdī nepietiek naudas kam patiesi vērtīgam. Bagātas sievietes ir pacietīgas un taupīgas. Visbiežāk viņas atturas no impulsīviem pirkumiem un emocionāliem tēriņiem. Tas, ka tev ir nauda jaunai dārgai lietai, nenozīmē, ka tev tā uzreiz ir jāpērk.
    6. Pašvērtība un robežas
      Bagātas sievietes bieži uzskata par augstprātīgām un egoistiskām, jo viņas ir stingras savos lēmumos. Ja paskatās tuvāk, var redzēt, ka viņas nepārkāpj arī citu cilvēku robežas. Jā, dažiem var šķist, ka šīs sievietes nav pietiekami laipnas savos spriedumos, taču viņas ir godīgas – tieši un atklāti teiks, ko domā. Var pārtraukt saziņu ar cilvēku, ja viņa rīcība un uzvedība ir pretrunā ar sievietes vērtībām.
    7. Laiks kā lielākā vērtība
      Veiksmīgas sievietes novērtē ne tikai savu, bet arī klientu, partneru, vīru, bērnu un citu cilvēku laiku. Tu nedzirdēsi no viņām vārdus: aizmirsu, nogulēju, nokavēju. Bagātas sievietes saprot, ka laiks ir vienīgais neaizvietojamais resurss, tāpēc pret to izturas ārkārtīgi rūpīgi – plāno, deleģē, optimizē. Vienmēr koncentrējas uz to lomu, ko šobrīd ieņem. Piemēram, veiksmīga uzņēmēja spēlējas ar bērniem. Vējā izmests laiks? Nē, tagad viņa ir mamma, un viņas uzdevums ir stiprināt attiecības ar bērniem, veltīt viņiem uzmanību un mīlestību un tādējādi piepildīt sevi šajā lomā.
    8. Rūpes par veselību
      Veiksmīgas sievietes skaidri saprot, ka ķermeņa veselība, funkcionalitāte un enerģijas līmenis tiešā veidā ietekmē produktivitāti un rezultātus visās dzīves jomās. Tāpēc viņu grafikā ir treniņi, regulāras veselības pārbaudes, pilnvērtīgas ēdienreizes, masāžas, meditācijas, atpūta.
    9. Disciplīna un prasme deleģēt
      Jebkura motivācija pēc laika zūd, un tad sākas dzelžaina disciplīna.
      Visu, ko var deleģēt, ir jādeleģē citam profesionālim, kurš to izdarīs labāk. Izņēmums ir tās aktivitātes, kas sagādā prieku un piepilda ar enerģiju. 
    10. Tīklošana un mentorings
      Veiksmīgas sievietes aktīvi veido savu kontaktu tīklu. Viņas meklē mentorus un skolotājus, mācās no citu kļūdām. Viņas apzinās, ka brīžos, kad vēlies paplašināt savu ietekmes zonu jebkurā dzīves jomā, ir jāmeklē kāds, kurš to jau ir paveicis, un jājautā: «Kā tu to dari?»
    11. Nemēģināt izskatīties bagātai
      Bagātas sievietes apzināti dzīvo daudz pieticīgāk, nekā ļauj viņu līdzekļi. Viņas necenšas būt ekstravagantas, uzsvērt savu finansiālo stāvokli. Viņas bauda apziņu, ka var atļauties daudz, bet naudu tērē prātīgi.
      Nauda nenāk viegli, lai kā tas izskatās no malas, tā ir pastāvīga darbošanās. Bagātās sievietes reti aiziet pensijā, viņas uzkrāj līdzekļus visu mūžu, un tas savā veidā ir smags darbs.

    Domāt kā bagātam cilvēkam vēl nenozīmē būt bagātam. Bet tas ir svarīgs pirmais solis!

     

     

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē