• Es jūtu, ka rīt līs! Kāpēc daži cilvēki spēj paredzēt laikapstākļu maiņu?

    Ezoterika
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    3. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Ir cilvēki, kas īpaši asi uztver ikvienu laikapstākļu maiņu. Kad saulainā dienā pēkšņi pārņem nogurums, ir skaidrs – tātad drīz būs lietus. Kāpēc laikapstākļu maiņa kontrolē cilvēka pašsajūtu, liekot justies gluži kā barometram?

    Cilvēkus, kas izjūt laikapstākļu maiņu, mēdz dēvēt par dzīvajiem barometriem. Zinātniskā valodā organisma reakciju uz laika faktoriem sauc par meteojutīgumu, un trešā daļa pasaules iedzīvotāju tiešām ir meteojutīgi. Cilvēki uz lietu, vēju, sauli vai atmosfēras spiediena maiņu reaģē dažādi: vieni, mainoties laikam, var justies nomākti un noguruši, kamēr citi ir spirgti un var kalnus gāzt.

    Šīs atšķirības atkarīgas no vecuma, slimībām, mikroklimata, kurā dzīvojam, no spējas aklimatizēties, no bioritmiem, dzīvesveida, miega režīma utt. Laikapstākļu izmaiņas īpaši ietekmē tos, kam ir hroniskas slimības.

    Laikapstākļu ietekmi sievietes jūt spēcīgāk nekā vīrieši. Biežāk meteojutība ir cilvēkiem ar vāju un nelīdzsvarotu nervu sistēmas tipu – melanholiķiem un holēriķiem. Savukārt, piemēram, sangviniķiem jutība biežāk parādās, ja organisms ir novājināts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē