• 3 paņēmieni, kā tikt vaļā no skaudības un dzīvot vieglāk

    Psiholoģija
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    28. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rainer Fuhrmann / Shutterstock
    Skaudība ir normāla izjūta, taču, kā visas emocijas, arī tā var tevi pārņemt savā varā. Kad jāsāk uztraukties? Ja jūti, ka tā tevi pavada ik dienas un jau sāk saēst tavu dzīvi – darbu, hobiju, attiecības, tavas stiprās puses.
    1. Emocionālais konts
      Iedomājies, ka tavs ķermenis ir tavs emocionālais konts. Līdzīgi kā bankas konts, kurā glabā naudu. Katru reizi, kad pavelcies līdzi savai skaudībai, tas tiek tērēts. Naudiņa no tava konta vienkārši aizplūst. Ja iztērē muļķīgai lietai, tad kontā sāk pietrūkt tam, kas tev patiešām vajadzīgs. Vai tiešām tu gribi skaudībai iztērēt to, kas ir tavā kontā? Nu, protams, negribi! Labāk papildini savu kontu, pasakot draudzenei vai kolēģei ko labu, piemēram: cik tev ir forša kleita, cik labi tev tā izskatās! Pasakot skaļi pozitīvu domu, kas iešāvusies prātā, tavs ķermenis jutīsies labāk un labās emocijas papildinās tavu emocionālo kontu.  
    2. Pateicība
      Tev skauž, ka kaimiņienei ir māja kā no žurnāla, ka kolēģe var atļauties nopirkt visu, ko vēlas? Bet tev savukārt ir baigi labais kaut kas cits – foršs dēls, meita, vīrs, labi draugi… Ar to, kā tev nav, tu varētu izveidot veselu sarakstu, bet liec pretim to, kas tev ir, un esi pateicīga par to. Tie, kas praktizē pateicību, slimo daudz retāk, un tāpēc viņiem ir vairāk enerģijas, lai dzīvotu pilnvērtīgi. 
    3. Pavēro sapņus!
      Junga skolas psihologi uzskata, ka ir svarīgi pievērst uzmanību neapzinātām lietām. Un sapņi ir viena no tām. Piemēram, mēdz būt tādi dīvaini sapņi, kuros satiekam sen neredzētus cilvēkus, par kuriem pat neesam domājuši. Psihologi uzskata, ka patiesībā jau svarīgi nav šie cilvēki – savā ziņā viņi atspoguļo kaut ko no mums pašiem un mūsu neapzinātajām izjūtām, liek saskatīt to, kas esi tu pati. Un tad ir vērts padomāt: kāpēc tieši šis cilvēks? Kādas ir viņa rakstura īpašības? Vai man arī tādas piemīt? Ko izjūtu, iedomājoties par šo cilvēku? Vai es gribētu būt kopā ar viņu? Vēlams pat šos sapņus pierakstīt, jo tad sapnis ienāk citā apziņas līmenī – to var pārlasīt un pārdomāt, kas īsti notiek manā ķermenī, manā prātā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē