• 3 ieradumi, kas palīdzēs sagraut pat vislabākās attiecības

    Attiecības
    Annas Psiholoģija
    Annas Psiholoģija
    7. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Antonio Guillem / Shutterstock
    Ir neskaitāmi padomu materiāli par to, kā uzturēt labas attiecības, bet šoreiz palūkosimies uz šo jautājumu no otras puses! Kas jāsaka, jādara un jādomā, lai iespējami ātri nonāktu pie attiecību kraha?
    1. Visu darīt kopā
      Ir ļoti svarīgi, lai partneriem būtu brīvais laiks, ko pavadīt kopā, bet ne mazāk svarīgi, lai būtu arī laiks, ko pavadīt atsevišķi. Tas bagātina gan katru atsevišķi, gan attiecības kopumā, kā arī spēj vairot atkalsatikšanās prieku. Kā atzīst partneri, kuru attiecībās vienam ilgstoši jāpavada laiks komandējumos, katra satikšanās ir kā mazi svētki.
    2. Teikt partnerim visu
      Par savām jūtām un vajadzībām attiecībās ir jārunā, taču tas nenozīmē, ka ir jāsaka viss. Piemēram, nevajag uzsvērt un izcelt katru lieko kilogramu vai krunciņu, kas gadu gaitā neizbēgami mūs aplaimo. Nevajag stāstīt, ka draudzene vai mamma uzskata mūsu partneri par neveiksminieku, un patiesībā nevajag arī ļaut viņām tā runāt. Ja vien runa nav par mūsu attiecībām un jūtām, kas partnerim būtu jāzina, ir svarīgi padomāt, vai mani vārdi būs kā kompliments, un, ja ne, tad kāpēc viņam tas būtu jāzina
    3. Nestrīdēties
      Mīļā miera labad nestrīdēsimies… Tas strādā tikai īstermiņā, jo palīdz izvairīties no neērtas vai pat nepatīkamas vārdu apmaiņas, toties ilgtermiņā drupina attiecību pamatus, līdz kādā brīdī visa attiecību māja sāk šūpoties un gāzties. Jā, strīdi un domstarpības ir jārisina konstruktīvi, tāpat to risināšanu mazliet var atlikt, lai nogaidītu, kamēr norimst emocijas, bet to nedrīkst atstāt nerisinātu. Lūk, viena formula veiksmīgai strīda risināšanai! Katrs no partneriem apraksta un izskaidro situāciju no sava skatpunkta, pasakot arī savu viedokli un jūtas. Pēc tam katrs ierosina savu risinājumu un ko katrs no šī risinājuma varētu iegūt. Labs domstarpību risinājums ļauj gan izteikt savu viedokli, gan ieklausīties otrā, gan arī domāt par abiem izdevīgu risinājumu. 
      Par citiem ieradumiem, kas grauj attiecības, lasi digitālajā žurnālā Santa+!

       

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē