• 3 grāmatas par dzīves lielajiem jautājumiem. Iesaka Annas Psiholoģijas redaktore

    Psiholoģija
    Anna Peipiņa
    19. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ZaZa Studio / Shutterstock
    Tie ir jautājumi, par kuriem kaut reizi dzīvē aizdomājies katrs no mums, apskatīti no dažādiem, nereti pārsteidzošiem rakursiem. Grāmatu izlasi apkopojusi žurnāla Annas Psiholoģija redaktore Anna Peipiņa.
    1. Hanss Kings, Jā vai nē? 24 tēzes par Dievu
      Zvaigzne ABC
      Vai ticība ir prāta vai dvēseles lieta? Vai ticībā vispār ir vieta racionālajam prātam un loģikai? 24 intelektuāli vingrojumi, kuros tiek meklētas atbildes par Dievu, – tā var raksturot šo grāmatu. Tās autors, šveiciešu teologs, spožais Rietumu garīguma intelektuālās tradīcijas pārstāvis Hanss Kings koncentrēti iezīmē racionāli atbildīgu ceļu cauri šaubām un meklējumiem. Grāmata paredzēta cilvēkiem, kam ir nepieciešamība domāt par dzīves lielajiem jautājumiem, jo tver ne tikai reliģiskus, bet arī filozofiskus aspektus.
    2. Bils Braisons, Ķermenis
      Zvaigzne ABC

      Droši vien katrs savu reizi ir aizdomājies, cik ģeniāli ir veidots cilvēka ķermenis, cik saskaņoti tajā viss darbojas, – iespējams, par to iedomājamies tieši tad, kad kaut kas tajā sabojājas. Grāmatas autors ved mūs cilvēka ķermeņa izpētes ekspedīcijā no matu galiņiem līdz papēžiem, un šajā ceļojumā var izzināt dažādus ķermeņa noslēpumus un uzzināt neparastus pieredzes stāstus. Tā kā vairs nav jāpierāda, cik cieši saistīts ķermenis un psihe, ir vērts iepazīt gan vienu, gan otru.
    3. Mets Freizers, Mēs esam nemirstīgi
      Zvaigzne ABC

      Mets Freizers ir Amerikas iecienītākais ekstrasenss, populāra televīzijas seriāla Meet the Frasers zvaigzne un grāmatu autors. Viņš apgalvo, ka katram cilvēkam ir sava telefona līnija, ar kuras palīdzību var sazināties ar debesīm un attiecīgi arī ar cilvēkiem, kas no mums ir aizgājuši. Cik nopietni uztvert šo informāciju, tas ir katra paša ziņā, taču viņa skatījums uz nāves un mūžības jautājumu var rosināt uz šīm tēmām paraudzīties no krietni vien neparastāka skatpunkta.

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē