Ražas laika sākumposmā ne tikai kartupeļus, bet arī visus citus dārzeņus var dēvēt par jaunajiem – tas nozīmē arī to, ka visu var pagatavot salīdzinoši ātrāk, jo miziņas vēl plānas, nenobriedušas. Šāda dārzeņu panniņa galdā ceļama pēc pusstundas, ieskaitot arī dārzeņu sagriešanu!
Sastāvdaļas
- 2 nelielas bietes
- 6 nelieli kartupeļi
- 2 vidēji burkāni
- 1 neliels baltais redīss
- 1 mazs ziedkāposts
- 1 paprika (šoreiz ungāru)
- 1 paliels sarkanais sīpols
- 2–3 ēdamkarotes olīveļļas
- Sāls, svaigi malti melnie pipari
- Ķiploku pulveris (ja vēlas)
Dārzeņus nomazgā, ko vajag – nomizo, ko ne – atstāj ar visu mizu (piemēram, kartupeļus un balto redīsu). Sagriež gabaliņos – redīsu ripās, bietes pusripās, kartupeļus gareniski uz pusēm, papriku 3–4 daļās, sīpolu uz pusēm un katru pusi trīs daivās, ziedkāpostu sadala palielās rozetītēs.
Visus dārzeņus ber lielā bļodā, pārlej olīveļļu, pieber sāli, piparus un, ja vēlas, arī maltus piparus, un visu apmaisa ar rokām, lai labi ieeļļojas. Kārto uz cepešpannas (var paklāt arī cepamo papīru) vienā kārtā un šauj 220 grādos sakarsētā krāsnī uz 20 minūtēm. Izcili ar tzadziki vai līdzīgu mērcīti!
Padoms! Augsta temperatūra un salīdzinoši īsais cepšanas laiks nodrošinās, ka visi dārzeņi izcepsies labā konsistencē.
Raksts sagatavots ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu. Par saturu atbild Žurnāls Santa.