Vodkas kokteilis
Inspiration of 1962
Garša – maiga un gaisīga
Sastāvdaļas
- 15 ml «Monin» mango biezeņa
- 30 ml vaniļas vodkas
- 40 ml apelsīnu sulas (nesaldas)
- 40 ml alvejas sulas
- viena paipalas ola
- viens timiāna zariņš
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas ievieto šeikerī, sašeiko un pārlej «high ball» glāzē ar ledu! Dekorācijai var izmantot apelsīna miziņu, svaigas bietes šķēlīti, lielogu melleni (vai arī kazeni) un citrona miziņu.
Vīna kokteilis
Hugo Spritzer
Garša – atsvaidzinoša un ļoti vasarīga
Sastāvdaļas
- 20 ml plūškoka sīrupa
- 100 ml dzirkstošā baltvīna
- 40 ml gāzēta ūdens
- divas laima šķēlītes
- 3 piparmētru lapiņas
Pagatavošana
Laima šķēlītes un piparmētru lapiņas sastampā, pievieno dzirkstošo baltvīnu un sīrupu. Pieliek ledu, gāzēto ūdeni un apmaisa. Kokteili dekorē ar piparmētru lapiņām.
Ruma kokteilis
Yerevane Sling
Garša līdzīga kā mohito – spirdzinoša
Sastāvdaļas
- 30 ml plūškoka sīrupa
- 10 ml «Monin» pikantā sīrupa
- deviņas violetā bazilika lapiņas
- 1 karote granātābola sēklu
- puse svaiga laima
- 20 ml «Havana Club» gaišā ruma
- nedaudz šampanieša
Pagatavošana
Glāzē ieliek sagrieztu laimu, bazilika lapiņas, pielej klāt sīrupus un sastampā. Tad pievieno rumu, ledu un visu samaisa. Pirms pasniegšanas pārlej pāri šampanieti un pievieno granātābola sēkliņas. Dekorē ar čili piparu, kurā ielikts puķzirņa vai kāds cits zieds.
Pikantais alus kokteilis
Cholada
Garša – patiks arī tiem, kam negaršo alus
Sastāvdaļas
- puse laima
- puse čili pipara
- 30 ml «Monin Spicy» mango sīrupa
- 80 ml mango sulas
- 100 ml gaišā alus
Pagatavošana
Alus glāzē ieliek laimu, čili piparu un sastampā. Pievieno sīrupu, sulu un vai nu gabaliņu, vai sasmalcināto ledu. Pirms pasniegšanas pārlej ar atdzesētu sulu.
Lielisks vodkas pretpaģiru šotiņš
Prērijas austere
Garša – pikanta
Sastāvdaļas
- pustējkarote Vorčestras mērces
- mērce
- sāls, pipari
- viena paipalas ola
- 20 ml vodkas
- austeres vāks
Pagatavošana
Austeri izņem no vāka. Tajā ieliek paipalas olu, kuru pārlej ar Vorčestras un «Tabasco» mērci, uzber sāli un piparus, pievieno atdzesētu vodku.
Atceries baudīt ar mēru!
Kokteiļu receptes publicētas žurnālā «Klubs» 2014. gada 8. numurā.