• Pieci alkoholiskie kokteiļi, kuri jānogaršo

    Alkohols
    Vintra Vilcāne
    Vintra Vilcāne
    21. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Klau, varbūt pietiek ar tradicionālo mohito, daikiri vai skrūvi šovasar? «Klubs» izmēģina maķenīt netradicionālākus kokteiļus vasaras gaumē. Kokteiļus pagatavoja bārmeņi Inguss un Andris Reizenbergi.

    Vodkas kokteilis

    Inspiration of 1962

    Garša – maiga un gaisīga

    Sastāvdaļas

    • 15 ml «Monin» mango biezeņa
    • 30 ml vaniļas vodkas
    • 40 ml apelsīnu sulas (nesaldas)
    • 40 ml alvejas sulas
    • viena paipalas ola
    • viens timiāna zariņš

    Pagatavošana

    Visas sastāvdaļas ievieto šeikerī, sašeiko un pārlej «high ball» glāzē ar ledu! Dekorācijai var izmantot apelsīna miziņu, svaigas bietes šķēlīti, lielogu melleni (vai arī kazeni) un citrona miziņu.

     

    Vīna kokteilis 

    Hugo Spritzer

    Garša – atsvaidzinoša un ļoti vasarīga

    Sastāvdaļas

    • 20 ml plūškoka sīrupa
    • 100 ml dzirkstošā baltvīna
    • 40 ml gāzēta ūdens
    • divas laima šķēlītes
    • 3 piparmētru lapiņas

    Pagatavošana

    Laima šķēlītes un piparmētru lapiņas sastampā, pievieno dzirkstošo baltvīnu un sīrupu. Pieliek ledu, gāzēto ūdeni un apmaisa. Kokteili dekorē ar piparmētru lapiņām.

     

    Ruma kokteilis

    Yerevane Sling

    Garša līdzīga kā mohito – spirdzinoša

    Sastāvdaļas

    • 30 ml plūškoka sīrupa
    • 10 ml «Monin» pikantā sīrupa
    • deviņas violetā bazilika lapiņas
    • 1 karote granātābola sēklu
    • puse svaiga laima
    • 20 ml «Havana Club» gaišā ruma
    • nedaudz šampanieša

    Pagatavošana

    Glāzē ieliek sagrieztu laimu, bazilika lapiņas, pielej klāt sīrupus  un sastampā. Tad pievieno rumu, ledu un visu samaisa. Pirms pasniegšanas pārlej pāri šampanieti un pievieno granātābola sēkliņas. Dekorē ar čili piparu, kurā ielikts puķzirņa vai kāds cits zieds.

     

    Pikantais alus kokteilis

    Cholada

    Garša – patiks arī tiem, kam negaršo alus

    Sastāvdaļas

    • puse laima
    • puse čili pipara
    • 30 ml «Monin Spicy» mango sīrupa
    • 80 ml mango sulas
    • 100 ml gaišā alus

    Pagatavošana

    Alus glāzē ieliek laimu, čili piparu un sastampā. Pievieno sīrupu, sulu un vai nu gabaliņu, vai sasmalcināto ledu. Pirms pasniegšanas pārlej ar atdzesētu sulu.

     

    Lielisks vodkas pretpaģiru šotiņš

    Prērijas austere

    Garša – pikanta

    Sastāvdaļas

    • pustējkarote Vorčestras mērces
    • mērce
    • sāls, pipari
    • viena paipalas ola
    • 20 ml vodkas
    • austeres vāks

    Pagatavošana

    Austeri izņem no vāka. Tajā ieliek paipalas olu, kuru pārlej ar Vorčestras un «Tabasco» mērci, uzber sāli un piparus, pievieno atdzesētu vodku.

    Atceries baudīt ar mēru!

    Kokteiļu receptes publicētas žurnālā «Klubs» 2014. gada 8. numurā. 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē