Itāļu klasiskais deserts Fragole e balsamico glace radās piecpadsmitā gadsimta otrajā pusē Venēcijā, kad tas tika pasniegts kāda aristokrāta pilī. Kam tieši pieder ideja par šādas receptes izgudrošanu, vēsture diemžēl klusē, taču viens ir skaidrs – ēdiens strauji iekaroja popularitāti vispirms pašā Venēcijā, tad pašreizējajā Itālijas teritorijā, tad Eiropā un visbeidzot arī pārējā pasaulē. Visticamāk, lielākā daļa planētas iedzīvotāju ēdot šo zemeņu desertu neko pat nenojauš par tā izcelsmi, taču tas arī nav būtiskākais.
Tātad, lai pagatavot šo desertu būs nepieciešams aptuveni kilograms zemeņu, kuras katra jāsagriež četrās daiviņās un jāsajauc kopā ar svaigu baziliku. Tad tas viss uz brīdi jānoliek nostāvēties, lai zemenes piesūktos ar bazilika garšu.
Paralēli šīm darbībām džentelmenim balzamiko etiķim jāpievieno karamelizēts cukurs un iegūtā sīrupa mērce jāpārlej pār zemenēm. Pēc tam deserts jāpārkaisa ar smalki samaltiem svaigiem melnajiem pipariem un to var likt galdā. Klāt šim itāļu klasiskajam desertam vislabāk piedzert baltvīnu.
Garša iegūtajam saldajam ir savdabīga, zemeņu dotā saldenā noskaņa kontrastē ar asajiem pipariem un skābeno mērci. Turklāt atceroties, cik niecīgu darbu nācās ieguldīt našķa pagatavošanā, rodas jautājums – kādēļ nekam līdzīgam neķēros klāt jau agrāk?