• Žoržs Siksna, Artis Robežnieks, Andris Daņiļenko un citi ar jestru koncertu pieminēs Aini Šaicānu

    Koncerts
    Estere Jansone
    3. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Romaško
    20.jūlijā plkst.19 Balvu pilsētas estrādē notiks līdz šim vēl nebijis lielkoncerts «Leijerkastnieku dziesmas», uz skatuves pulcinot populārus mūziķus, dziedātājus, aktierus un grupas. Koncerts veltīts populārajam mūziķim un grupas «Leijerkastnieki» dibinātājam Arnim Šaicānam (1950–2011). Koncerta mākslinieciskā vadītāja un scenārija autore – Agnese Šīrante. Koncertu vadīs LR2 ētera personība Gunārs Jākobsons.

    Koncertā piedalīsies dziedātāji Žoržs Siksna, Aivars Lapšāns, Andris Daņiļenko, Juris Ostrovskis, Nikolajs Puzikovs, aktieri Artis Robežnieks un Juris Hiršs, grupas «Vēja runa», muzikālā apvienība AINIS, Tihovsku ģimene un daudzi citi mākslinieki. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies mūziķu grupa Anatolija Livčas vadībā.

    Programmā iekļautas dziesmas «Draugu tikšanās», «Manai skolai», «Mitrakalna ziņģe», «Sapņu vilcieniņš», «Nesauc mani atpakaļ», «Klātbūtne», «Visa dzīve vienīgs zieds», «Manai pilsēta», «Brūnacīte», «Dzīve, mana dzīvīte», «Melnā roze», «Vecā estrāde», «Es pārnākšu», «Viltīgā roze», «Mūzika un mana sirds» u.c.

    Par godu šim notikumam jaunā skaņās atdzīvojusies Aiņa Šaicāna dziesma «Dzīve, mana dzīvīte» jeb «Meža dziesma, kuras ierakstā piedalījušies Žoržs Siksna, Andris Daņiļenko, Juris Hiršs, Artis Robežnieks, Juris Ostrovskis, bet saksofona ieskaņojis Zintis Žvartas. Dziesmu ierakstījis un aranžējis ( studijas producents ) – Andris Šīrants. Arī šī dziesma skanēs 20.jūlija koncertā, kur to atskaņos grupas «Leijerkastnieki» leģendārais sastāvs kopā ar koncerta māksliniekiem.

    Atgādināsim, ka Aiņa Šaicāna vadītā grupa «Leijerkastnieki» aktīvu darbību sāka 1987.gada nogalē, kad muzikanti piedalījās gandrīz visos Tautas frontes pasākumos Balvu rajonā.

    Grupa kļuva populāra kā latvisko dziesmu izpildītāja un patriotiska gara uzturētāja cilvēkos; vēlāk tā kļuva pazīstama visā Latvijā. Ansambļa dibinātājs, vadītājs un arī daudzu dziesmu melodiju un vārdu autors ir Ainis Šaicāns, tāpēc, godinot viņa izcilo personību, radošo veikumu un ieguldījumu patriotisma stiprināšanā, 20.jūlijā Balvos notiks īpašs viņam veltīs koncerts ar «Leijerkastnieku dziesmām», radot vērienīgus dziedāšanas svētkus.

    Uz šo unikālo koncertu ir aicināti mūzikas mīļotāji no visas Latvijas, un, kas zina, varbūt tā kļūs par ikgadēju tradīciju – vasaras viducī satikties Balvu estrādē un dziedāt visiem zināmas un mīļas melodijas. Atgādināsim, ka Arnis Šaicāns ir radījis teju 60 melodijas – dziesmas izsakot arī savu attieksmi pret dažādiem notikumiem, vietām un cilvēkiem.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē