Valtera restorāns darbojās astoņus gadus, piedāvājot apmeklētājiem izsmalcinātas maltītes no Latvijas lauku produktiem.
Uz PDz jautājumu, kāds ir restorāna slēgšanas iemesls, šefpavārs Valters Zirdziņš pagājušās nedēļas nogalē atbildēja: «Tas nenotika spontāni. Jau labu laiku dzīvoju ar domu, ka kaut kas jāmaina. Tam bija vairāki iemesli. Neesmu atpūties kopš atvēru restorānu – gandrīz deviņus gadus. Visus šos gadus pats esmu strādājis uz vietas. Uz maniem pleciem bijusi Latvijas produktu gādāšana, pats braucu tiem pakaļ un vedu uz restorānu.
Esmu pavadījis virtuvē jau 25 gadus, un nu es beidzot gribu mazliet atpūsties, ieturēt pauzīti un veltīt laiku tuvajiem. Vakar, piemēram, pavadīju meitu uz pirmo klasi skolā – tas man ir liels notikums. Ja turpinātu strādāt restorānā, es meitu principā nesatiktu.»
Citi lasa
Viens no restorāna slēgšanas iemesliem bija arī darbinieku trūkums.
«Pāris labākie un talantīgākie pavāri šogad uzsāka studiju gaitas, un man uz rudeni būtu jāmeklē jauna komanda. Latvijā ir maz iedvesmas pilnu un strādāt gribošu pavāru, cilvēku, kas ir sava darba īsti fanātiķi,» vaļsirdīgs ir Valters.
Viņš uzsver, ka Valtera restorānam šajā vasarā klājies ļoti labi.
«Neraugoties uz dažādiem ierobežojumiem, tas bija labi apmeklēts,» saka Zirdziņš. «Nu ir pagājušas divas dienas kopš restorāna slēgšanas, un es jūtos mierīgs un atbrīvots.
Turklāt es nekur nepazūdu. Šo laiku veltu, lai atvērtu jaunu restorānu Ķesterciemā.
Tas būs restorāns vien 50 metru no jūras, ar daudz vienkāršāku un saprotamāku ēdienkarti,» atklāj Valters, un pirmos viesus Ķesterciemā viņš gaidīšot jau šajā nedēļas nogalē.
«Kāds labs cilvēks man šajā pavasarī izteica labu piedāvājumu. Ar laiku sapratu, ka man diviem restorāniem nepietiek jaudas. Nebūs jau tā, ka tagad gulēšu gultā un neko nedarīšu. Tikai paiešu malā no milzīgās bizošanas, kāda bija Rīgā. Pakurināšu dzīvo uguni, pagrilēšu, pastaigāšu gar jūru un padzīvošu mierīgākā gaisotnē bez stresa,» priecājas Valters Zirdziņš.