• Zinību dienā bērnus Rīgas Zooloģiskajā dārzā sagaidīs īpaši pārsteigumi

    Pasākumi
    Estere Jansone
    29. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Zvērīgu jautrību 2. septembrī varēs ne tikai novērot dzīvnieku mītnēs, bet arī piedalīties jautrībā pašam! Svini mācību gada sākumu kopā ar vairāk nekā 400 dažādo sugu Rīga ZOO iemītniekiem, piepūšamajām atrakcijām un ziepju burbuļu šovu, lai turpmākos deviņus zināšanām pilnos mēnešus pavadītu ar pūces gudrību, feneklapsas veiklību, lauvas spēku un hameleona spēju pielāgoties jaunajam.

    Pirmdien, 2. septembrī, pēc svinīgā mirkļa skolās, bērni un vecāki aicināti uz svinībām zoodārzā. No plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 par izklaidēm rūpēsies Mārtiņa lielo ziepju burbuļu atrakcija. Zoodārza viesi varēs ne tikai vērot ņirbošo burbuļu eleganto lidojumu, bet arī paši piedalīties lielo burbuļu radīšanas meistarklasē, iejūtoties burbuļmeistara lomā.

    Pirmo reizi zoodārzā arī varēs vērot salūtu!

    Tas gan būs draudzīgs videi un šeit mītošajiem dzīvniekiem – salūtu no gaismā zaigojošajiem ziepju burbuļiem radīs Mārtiņa Burbuļi.

    Kad izbaudīts lielo burbuļu radīšanas prieks, ķengura lēciena attālumā, piknika laukumā pie Ķīšezera uz jautrībām aicinās Annels piepūšamās atrakcijas. Tās būs pieskaņojušās zoodārzā sastopamajiem iemītniekiem – nākot uz piknika laukumu, ielūkojies lauvu un ķenguru mītnē! Piepūšamās atrakcijas darbosies visu dienu, no plkst. 10.00 līdz pat zoodārza slēgšanas brīdim – plkst. 19.00.

    Savukārt zoodārza pašā sirdī, jaunuzbūvētajā Vides un izglītības centrā ZINARIUM, darbosies sejiņu apgleznošanas darbnīca. No plkst. 12.00 līdz 17.00 ikkatrs – liels vai mazs – varēs rotāties gluži kā iemīļotākais kustonītis. Ļauj lidot savai fantāzijai – prasmīgā meistare uz sejas tapinās brīnumainus zīmējumus. Gaidot paveries apkārt, jo ZINARIUM sienām ir tik daudz ko stāstīt! Iepazīsties ar kailo kurmjžurku ģimeni, pēti saritinājušos sliņķus, uzzini, kā izskatās tīģera skelets vai piedalies ekosistēmu spēlē interaktīvajos ekrānos.

    Visas atrakcijas ir bez papildu maksas – pērc ieejas biļeti un baudi īpaši piepildītu dienu Rīga ZOO! Arī vēl septembrī vēro publiskās dzīvnieku barošanas demonstrācijas, kurās var ieraudzīt, sadzirdēt un uzzināt vairāk. Tās sākas jau no paša rīta ar jūrascūciņu šņakstināšanu, turpinās ar roņu šovu, lapgriežskudru cītīgumu, lemuru palaidnībām, žirafu mēles vingrinājumiem, nīlzirgu mērošanos platākās mutes atvēršanā, ziemeļbriežu ragu parādi, tapīru snuķošanos, pekaru bariņa izdarībām, noslēdzot ar zaru kraukšķināšanas orķestri dzeloņcūku mītnē.

    FOTO: Atrakcijas Rīgas Zooloģiskajā dārzā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē