• VIDEO: Kas viņu aizsūtīja? Pasaule nebeidz brīnīties par austrāļu breikdanseri

    Olimpiskās spēles
    Estere Jansone
    13. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram/raygun_aus
    Olimpiskās spēles ir noslēgušās godam. Ir bijuši skaisti mirkļi un arī pārsteigumu pilni momenti, kas lika skatītājiem izjust sašutumu, gan arī par redzēto pasmieties. Daudzus ļaudis pārsteigusi breikdansere Reičela Gana no Austrālijas. Viņas savdabīgais sniegums raisījis jautājumus – vai olimpiskajās spēlēs var startēt ikviens?

    Olimpiskajās spēlēs, šķietami, var iekļūt tikai labākie no labākajiem – atlēti ar īpašām dotībām. Tie, kuriem patiesi ir cerība atvest mājās zeltu vai vismaz atzinību par sīvu cīņu olimpiskajā arēnā. Taču kāda sieviete šokējusi visus.

    Šī gada breikdansa disciplīnas fināla sacensībās, kas norisinājās aizvadītajā sestdienā, 10. augustā, uz skatuves kāpa 36 gadus vecā augstskolas pasniedzēja Reičela Gana no Austrālijas. Viņa ar dejām nodarbojas savā brīvajā laikā un pirmo reizi dzīvē piedalījās olimpiskajās spēlēs. Sieviete par savu breikdansa priekšnesumu saņēma 0 punktus.

    Kad Gana iznāca uz podesta un sāka dejot – daudziem tā izskatījās pēc ākstīšanās. Sieviete ļodzījās uz zemes, meta kūleņus, mētājās ar rokām, riņķoja uz muguras un šļūkāja pa grīdu. Austrālietes savdabīgais priekšnesums pat pārsteidzis dziedātāju Adeli. «Šis ir labākais, kas noticis olimpiskajās spēlēs. Vai redzējāt breikdansa meiteni?,» mūziķe koncerta laikā Minhenē uzrunāja klātesošos.

    Reičela Gana gan to neuzskata par joku. Augstskolas pasniedzēja no Sidnejas Universitātes ļoti nopetni uztver hiphopu, ielu dejas un breikdansu – viņa ir veikusi pētījumu un aizstāvējusi doktora disertāciju, kurā aplūkojusi dzimumu sadalījumu breikdansa kultūrā.

    «Visas manas kustības ir unikālas. Radošumus man ir ļoti svarīgs. Es devos tur un parādīju savu mākslu. Dažkārt tiesnešiem tas patīk, dažkārt – ne. Es daru to, kas man patīk un tas reprezentē mākslu,» tā portālam CNN sacījusi austrāļu breikdansere.

    Breikings jeb breikdans olimpiskajās spēlēs tika iekļauts pirmo reizi. Breikdansa disciplīnā sieviešu kategorijā zelta medaļu ieguva japāņu dejotāja Ami Juasa, sudrabu – lietuviete Dominika Baneviča, bet bronzu izcīnīja ķīniete Liu Cjungi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē