• Top jauna rudens tradīcija: Sēņu svētki vēsturiskajā restorānā «Sēnīte»

    Sēnes
    Elza Krūmiņa
    11. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook/Restorāns Sēnīte
    Siguldas novadā, teritorijā pie valsts kultūras pieminekļa – vēsturiskā restorāna «Sēnīte», sestdien, 14.septembrī notiks sēņu svētki, medijiem atklāja pasākuma organizētājs un SIA Latvian Catering Company vadītājs Rolands Zujevičs.

    Sēņu dienā notiks dažādi konkursi, būs iespēja klausīties sēņotāju stāstos un piedalīties beku mērces gatavošanā, kā arī citās aktivitātēs. Pasākumā piedalīsies arī dažādi sēņu produkcijas ražotāji. Pasākumā aicināts piedalīties ikviens sēņu interesents.

    Sēņu svētki sāksies plkst.14. ar tikšanos ar Latvijas Nacionālā dabas muzeja darbiniekiem, tostarp mikoloģi, Lielās Latvijas sēņu grāmatas līdzautori Initu Dānieli. Muzeja speciālisti  pastāstīs par pašu salasītajām sēnēm, kā arī novērtēs citu ievāktās. Iespējams, kāda no svētku dalībnieku salasītajām sēnēm aizceļos uz izstādi Dabas muzejā.

    No plkst. 15. notiks svinīgā sēņu godināšana vairākās nominācijās: lielākā, mazākā, amizantākā un citās. Tālāk sekos sēņotāju stāsti, lielo beku lielās mērces gatavošana.

    Plkst. 16. Lielo beku lielās mērces baudīšana, restorāna Sēnīte tradicionālo sēņu salātu degustēšana, pa gabaliņam no Sēnītes tortes.
    No plkst. 17 muzicēs grupa Lauku muzikanti.

    Jau ziņots, ka restorānu Sēnīte ar 1,5 hektāru zemesgabalu 2023.gadā iegādājies Latvian Catering Company, kas nodarbojas ar pilna servisa pasākumu organizēšanu. Uzņēmums pakāpeniski sācis restorāna atjaunošanu un teritorijas sakopšanas darbus, kas noritēs vairākās kārtās. Uzņēmums iecerējis leģendārās Sēnītes durvis apmeklētājiem atvērt restorāna 60. dzimšanas dienā 2027. gada 5. decembrī.

    Sēnīte tika atklāta 1967. gada 5. decembrī. Neparastais ēdināšanas komplekss bija arhitekta Linarda Skujas un inženieru Andra Bites, Rūdolfa Ozoliņa un G. Grīnberga projekts ar savdabīgas formas restorāna ēku jeb sēnīti, kas kļuva par vienu no spilgtākajiem modernisma paraugiem toreizējā Latvijā.

    Latvian Catering Company 2023.gadā strādāja ar 937 758 eiro apgrozījumu un guva 30 506 eiro peļņu, liecina Firmas.lv informācija. Uzņēmums reģistrēts 2016.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3000 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Rolands Zujevičs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē