• To saka zinātne. Kuri ir pievilcīgākie vīrieši pasaulē?

    Aktieri
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aktieri Ārons Teilors Džonsons, Lusjēns Leviskonts, Roberts Patinsons un Pols Meskals.
    Foto: Shutterstock
    Aktieri Ārons Teilors Džonsons, Lusjēns Leviskonts, Roberts Patinsons un Pols Meskals.
    Britu plastikas ķirurgs Džuljens DeSilva veicis savdabīgu pētījumu – izmantojot sengrieķu zelta griezumu, viņš izpētījis vairāku pasaulē slavenu vīriešu sejas un noskaidrojis, kuri kungi ir paši pievilcīgākie.

    Pirmo reizi pitagorieši par zelta griezumu (sauktu arī par dievišķo proporciju) runāja pirms apmēram 2400 gadiem. Tā ir matemātiskā konstante fī un tā konstantes vērtība ir aptuveni 1,618. Tolaik sengrieķi uzskatīja – jo vairāk sejas un ķermeņa proporcijas atbilst šim skaitlim, jo skaistāks un perfektāks ir cilvēks.

    Šo griezumu savulaik padziļināti pētīja Leonardo Da Vinči. Spilgtākais piemērs ir viņa slavenais zīmējums Vitrūvija cilvēks, kuram visas proporcijas ieturētas sengrieķu noteiktajā zelta griezumā.

    Balstoties uz šo sengrieķu formulu, plastikas ķirurgs DeSilva nolēma matemātiski aprēķināt, kuri ir pasaules skaistākie vīrieši, vēsta Daily Mail. Pēc viņa aprēķiniem,

    vizuāli ideālākā slavenība ir Holivudas aktieris Ārons Teilors Džonsons,

    kuram ir teju prefekta seja – viņa seju proporcijas par 93,04% atbilst zelta griezumam. Plastikas ķirurgs apgalvo, ka Džonsons ir vispievilcīgākais Džeimsa Bonda filmu sēriju aktieris. Uzreiz aiz viņa seko Šons Konerijs, kura seju proporcijas ar 89,2% atbilst zelta griezumam. Tad seko Rodžers Mūrs un Daniels Kreigs, kur abiem vīriešiem seju proporcijas zelta griezumam atbilst par 88,8%.

    Tomēr skaistuļu topā uzreiz aiz Ārona Teilora Džonsona seko kulta seriāla Emīlija Parīzē zvaigzne Lusjēns Leviskonts ar 92,41% sejas proporciju atbilstību zelta griezumam. Nākamais ir filmas Gladiators 2 galvenās lomas atveidotājs Pols Meskals ar 92,38%, Roberts Patinsons ar 92,15% un britu aktieris Džeks Loudens ar 90,33% sejas proporciju atbilstību zelta griezumam.

    Aktieri Džeks Loudens, Džordžs Klūnijs, Nikolas Holts un Čārlzs Meltons.
    Aktieri Džeks Loudens, Džordžs Klūnijs, Nikolas Holts un Čārlzs Meltons.

    Skaisto vīriešu topa 6. vietā ierindojies Džordžs Klūnijs, aiz viņa seko britu aktieris Nikolas Holts, Holivudas aktieris Čārlzs Meltons, amerikāņu aktieris Idris Elba, kuru 2018. gadā žurnāls People atzina par pasaules seksīgāko vīrieti. Topa desmitnieku noslēdz indiešu aktieris un kinoproducents Šāhruhs Hāns.

    Aktieri Idris Elba un Šāhruhs Hāns.
    Aktieri Idris Elba un Šāhruhs Hāns.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē