• Termoss vai termokrūze – kas labāk der pārgājienam?

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Garāks vai īsāks pārgājiens, it īpaši aukstā laikā, noteiktu kļūs patīkamāks, ja līdzi paņemsi kādu karstu dzērienu. Bet, vai zini, kādā traukā to labāk uzpildīt? Un, vai vēlies uzzināt vienu gardu karstā dzēriena recepti, kas vēl labāk garšos rudens pastaigas laikā gar jūras krastu vai mežā?

    Vispirms uzzini, kādā traukā labāk uzpildīt karsto dzērienu, kas tevi sasildīs ilgā pastaigā!

    Termoss

    Dodoties pārgājienā, eksperti aicina izvēlēties termosu ar dubultu sienu, kas izgatavots no nerūsējošā tērauda – tas ir izturīgs, taču tajā pašā laikā viegls. Tas būs piemērots gan karstiem, gan aukstiem dzērieniem un neaizstājams sabiedrotais izbraucienos dabā jebkuros laikapstākļos.

    Termokrūze

    Tiem, kuri vēlas baudīt karsto dzērienu, atrodoties ceļā – ieteicams izvēlēties termokrūzi. To iespējams ērti ievietot gan automašīnas krūzīšu turētājā, gan somas pudeļu nodalījumā. Arī termokrūzes gadījumā labāk dot priekšroku tādai, kurai ir dubultā siena un hermētiski noslēgts vāciņš, kas pasargās pret šķidruma izlīšanu, kā arī to varēs ērti un viegli atvērt ar vāciņā esošo spiedpogu.

    Dzēriens, kas sasildīs gan miesu, gan garu

    Rudenīgiem pārgājiem un svētku svinēšanai dabā lieliski piestāv karsti dzērieni. Lūk, viena aromātiska karstā dzēriena recepte, kas ir pārbaudīta aukstā laika klasika un garšos kā lieliem, tā maziem dabas mīļiem.

    Sastāvdaļas:

    • 750 ml vīnogu sulas
    • 400 ml dzērveņu vai brūkleņu sulas
    • 400 ml ūdens

    Karstā dzēriena ekstraktam:

    • aptuveni 2 tējkarotes kardamona sēklu
    • 15 krustnagliņas
    • 5 kanēļa standziņas
    • 3 apelsīnu miziņas
    • 1 citrona sula
    • 200 g brūnā cukura
    • 200 ml ūdens

    Pagatavošana

    Iepriekš atsevišķi pagatavo karstā dzēriena ekstraktu: visas garšvielas (kardamona sēklas, krustnagliņas, kanēļa standziņas, citrona sulu, apelsīnu miziņas) liek nelielā ūdens daudzumā, un silda līdz vārīšanās temperatūrai. Lai visas garšas kārtīgi ievilktos un sajauktos, garšvielas šķidrumā atstāj vismaz astoņas stundas.

    No atlikušā ūdens un brūnā cukura savāra sīrupu. Kad garšvielas izkāš, aromātiskajam šķidrumam pievieno cukura sīrupu un vēlreiz visu uzkarsē, bet nevāra.

    Hermētiski aiztaisāmā traukā garšvielu sīrups labi uzglabāsies visu svētku laiku – kad vien vajadzēs, to varat pievienot savam karstajam dzērienam.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē