Vispirms uzzini, kādā traukā labāk uzpildīt karsto dzērienu, kas tevi sasildīs ilgā pastaigā!
Termoss
Dodoties pārgājienā, eksperti aicina izvēlēties termosu ar dubultu sienu, kas izgatavots no nerūsējošā tērauda – tas ir izturīgs, taču tajā pašā laikā viegls. Tas būs piemērots gan karstiem, gan aukstiem dzērieniem un neaizstājams sabiedrotais izbraucienos dabā jebkuros laikapstākļos.
Termokrūze
Tiem, kuri vēlas baudīt karsto dzērienu, atrodoties ceļā – ieteicams izvēlēties termokrūzi. To iespējams ērti ievietot gan automašīnas krūzīšu turētājā, gan somas pudeļu nodalījumā. Arī termokrūzes gadījumā labāk dot priekšroku tādai, kurai ir dubultā siena un hermētiski noslēgts vāciņš, kas pasargās pret šķidruma izlīšanu, kā arī to varēs ērti un viegli atvērt ar vāciņā esošo spiedpogu.
Dzēriens, kas sasildīs gan miesu, gan garu
Rudenīgiem pārgājiem un svētku svinēšanai dabā lieliski piestāv karsti dzērieni. Lūk, viena aromātiska karstā dzēriena recepte, kas ir pārbaudīta aukstā laika klasika un garšos kā lieliem, tā maziem dabas mīļiem.
Sastāvdaļas:
- 750 ml vīnogu sulas
- 400 ml dzērveņu vai brūkleņu sulas
- 400 ml ūdens
Karstā dzēriena ekstraktam:
- aptuveni 2 tējkarotes kardamona sēklu
- 15 krustnagliņas
- 5 kanēļa standziņas
- 3 apelsīnu miziņas
- 1 citrona sula
- 200 g brūnā cukura
- 200 ml ūdens
Pagatavošana
Iepriekš atsevišķi pagatavo karstā dzēriena ekstraktu: visas garšvielas (kardamona sēklas, krustnagliņas, kanēļa standziņas, citrona sulu, apelsīnu miziņas) liek nelielā ūdens daudzumā, un silda līdz vārīšanās temperatūrai. Lai visas garšas kārtīgi ievilktos un sajauktos, garšvielas šķidrumā atstāj vismaz astoņas stundas.
No atlikušā ūdens un brūnā cukura savāra sīrupu. Kad garšvielas izkāš, aromātiskajam šķidrumam pievieno cukura sīrupu un vēlreiz visu uzkarsē, bet nevāra.
Hermētiski aiztaisāmā traukā garšvielu sīrups labi uzglabāsies visu svētku laiku – kad vien vajadzēs, to varat pievienot savam karstajam dzērienam.