• Televīzijas ekrānos atgriezīsies Verhoustinskas Kultūrdobe. Pirmie dārzu izrādīs Kaspars un Vija Zariņi

    Šovs
    Estere Jansone
    26. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Latvijas Televīzijā (LTV) sestdienu vakaros atgriezīsies raidījums Kultūrdobe, kurā žurnāliste Henrieta Verhoustinska dosies viesos pie kultūras personībām, lai aprunātos par viņu mīlestības pilno rosīšanos dārzā, kā arī radošajām iecerēm. Pirmā tikšanās ar gleznotājiem Kasparu un Viju Zariņiem, kā arī viņu meitu Paulu Zariņu-Zēmani notiks 6. jūlijā plkst. 20.45 LTV1.

    Dārzkopība kultūras ļaužu vidū kļūst arvien populārāka – tā gan nomierina prātu un iepriecina acis, gan sagādā svaigus un veselīgus produktus. Dārzs ir bijis latviešu mazā paradīze visos laikos, bet Henrieta Verhoustinska īpaši novērojusi, ka kultūras cilvēki savos dārzos prot ieviest unikālu radošumu.

    «Kad pirms četriem gadiem man ienāca prātā veids, kā labi pavadīt vasaru, vienlaikus strādājot, biju dārza jomā pilnīgs Nezinītis.

    Kultūras cilvēki, kuri iekopuši savus dārzus pastāvīgajās vai vasaras mītnēs, ir bijuši arī mani skolotāji.

    Milzīgs prieks, ka pēc gada pārtraukuma un vasaras, kuru veltījām Dziesmu un deju svētkiem, atgriežamies ar tik dažādiem varoņiem un dažādiem stāstiem par dārziem! Raidījuma Kultūrdeva studijā viesi ir koncentrējušies, sagatavojušies un dažkārt arī apmulsuši no spožās prožektoru gaismas, savukārt Kultūrdobē raidījuma varoņi savos dārzos ir savā vidē – atslābuši un nemainīgi priecīgi. Ceru, ka šo prieku spēsim nodot arī mūsu skatītājiem!» teic Henrieta Verhoustinska.

    Skatītājiem būs iespēja viesoties arī aktieru Elīnas Vānes un Imanta Strada dārzā, savus radošos dārkopības veikumus rādīs aktieris Ainārs Ančevskis, mūziķi Aija Andrejeva un Jānis Aišpurs, LTV ziņu raidījuma Panorāma vadītāja Ilze Dobele, aktrise un klīniskā psiholoģe Diāna Zande, kordiriģents un Rīgas Doma kora skolas dibinātājs Jānis Erenštreits, grupas Framest dziedātājs Jānis Ķirsis, Sporta pils dārzi iniciatore Renāte Prancāne, kino kritiķe, žurnāliste un filmu programmu kuratore Kristīne Simsone, kā arī kultūrtelpas Tu jau zini kur vadītājs Uldis Trapencieris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē