Hotdogu izcelsme ir neskaidra, bet viens gan zināms – pirmie šo ēdienu plaši sāka izmantot amerikāņi. Kā viens no hotdogu izgudrotājiem tiek minēts kāds vācu emigrants Antons (citos avotos – Antuāns) Fohtvangers, kurš ASV ieceļojis 19. gadsimtā no Frankfurtes. Sākotnēji viņš tirgojis karstas desiņas, un katram klientam devis cimdus, lai tie ēdot neapdedzinātu rokas. Kad ēdāji šos cimdus neatdeva un tirgotājs sāka ciest zaudējumus, sievas ierosināts, Fohtvangers sāka desiņas likt maizītēs.
Citā versijā tas bijis Čārlzs Feltmans, kurš Ņujorkā, Koniailendā, no ratiņiem tirgojis desiņas bulciņā, un viņam bizness gājis no rokas tik labi, ka 1871. gadā viņš iegādājies īpašumu un iekārtojis tur restorānu.
Klasiskā hotdoga sastāvā ir garena bulciņa, kurā ievietota grilēta desiņa un mērce – sinepju, majonēzes vai tomātu.
Šodien arī hotdogam ir izdevies izrauties no kaitīgo fāstdfūdu kategorijas un kļūt par izsmalcinātu ēdienu, ko gatavo no kvalitatīviem produktiem, izmantojot dažādus interesantus garšu salikumus. Eksperimentējiet arī jūs!
Labākais veids, kā atzīmēt šo dienu, protams, ir pagatavojot šo vienkāršo, bet gardo ēdienu. Piedāvājam divas kārdinošas receptes no mūsu krājumiem!