• Solās būt vērienīgs! Pēc vairāku gadu klusēšanas atgriežas festivāls «BILDES»

    Mūzika
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Mūzikas un mākslas festivāls «BILDES 2024», kas šogad svin 35. dzimšanas dienu, atkalsatikšanās koncerti sāksies 11. un 12. oktobrī un norisināsies līdz 9. novembrim, kopā pulcējot visdažādāko žanru un vecumu mūziķus.

    Šogad festivāls atzīmē savu 35. pastāvēšanas jubileju. Šis būs atkalsatikšanās festivāls mūziķiem, māksliniekiem un klausītājiem pēc četriem šķietamas klusēšanas gadiem. Iepriekšējais festivāls notika 2019. gadā.

    Pirmais atkalsatikšanās koncerts, kas sauksies kopprojektu koncerts, notiks 11. oktobrī VEF Kultūras pilī. To vadīs Andris Freidenfelds, un tajā piedalīsies muzikāli projekti, kas BILDĒS sevi pieteikuši 21. gadsimtā, kopā ar pieredzējušiem mūziķiem un radošām personībām. Grupa Bekars uzstāsies kopā ar grupas Pērkons bundzinieku Ikaru Ruņģi, B Optimist – kopā ar LTV režisoru Arvīdu Babri, Dabasu Duravys kopā ar Dailes teātra aktieri Andri Buli, Jauda kopā ar Radio SWH ētera personību Jāni Bukumu, Kumosiņš kopā ar restorāna 36.līnija pavāru Lauri Aleksejevu u. c.

    Nākamajā dienā, 12. oktobrī VEF Kultūras pilī būs koncerts bērniem, ko vadīs studijas Tev un man vadītāja Igeta Gaiķe kopā ar Tutas Lapsu. Tajā uzstāsies populārās bērnu grupas Dzeguzīte, Knīpas un Knauķi, Kolibri, Momo, Notiņas, Podziņas u.c. Kā ierasts, koncerta starpbrīdī gan lielie, gan mazie skatītāji varēs cienāties ar garšīgo Druvas saldējumu.

    Kopumā būs iespēja apmeklēt astoņus koncertus, kas norisināsies VEF Kultūras pilī un Mūzikas namā Daile. 23. oktobrī – BLŪZA KONCERTS,  27. oktobrī BILŽU MŪZIĶU UN VIŅU BĒRNU KONCERTS, 29. oktobrī DZIESMINIEKU KONCERTS, 30. oktobrī SENO AUSTRAS BĒRNU KONCERTS, 8. novembrī BILŽU VETERĀNU KONCERTS un 9. novembrī BILŽU NOSLĒGUMA KONCERTS.

    «Šajā jubilejas reizē koncertos kopā pulcēsim mūsu uzticīgos mūziķus – gan tos, kas aktīvi muzicējuši jau pagājušajā gadsimtā, gan tos, kas BILDĒS sevi pieteikuši šajā gadsimtā, gan tos, kam BILŽU skatuve ir bijusi radošā ceļa sākums, gan arī mūziķu bērnus, kuri patlaban jau veido Latvijas mūzikas vēsturi. Skatītāju rindās šajā jubilejas reizē īpaši gaidām bijušos studentijas pārstāvjus, kas bijuši klāt festivāla pirmsākumos Rīgas Politehniskā institūta studentu klubā, Anglikāņos» tā BILŽU rīkotāja Tija Auziņa.

    VEF Kultūras pilī pirms koncertiem būs apskatāma fotoizstāde BILŽU dalībnieku mākslinieciskotās pastkastītes Latvijā 2020.-2023. Festivāla pirmajā dienā tiks atvērta arī grāmata Pastkastīšu albums, kurā apkopotas visas BILŽU aktivitātes, kas saistītas ar pastkastīšu personalizēšanu Latvijā.

    Par izstādes būtību festivāla BILDES rīkotāja Tija Auziņa stāsta: «No 2020. gada līdz 2023. gadam dažādu ierobežojošu apstākļu dēļ nebija iespējams veidot BILŽU muzikālo daļu. Pievērsāmies mākslas akcijām, kurās piedalījās BILŽU dalībnieki, kas darināja un dāvināja personalizētas pastkastītes Latvijas kultūrvietām. Arī Latvijas iedzīvotāji tika iesaistīti akcijās ApGlezno un NoBildē savu pastkastīti! un Pastkastīte – mājas vizītkarte

    FOTO: Mūziķi festivālā Bildes iepriekšējos gados

     

    Biļetes uz koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē