• Seriāla «Pansija pilī» zvaigzne uzraksta jaudīgu dziesmu. Viņš tādu gribēja jau sen!

    Mūzika
    Elza Krūmiņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Rokgrupa «Effekts» piesaka novembrī gaidāmo debijas albumu «Zudusī paaudze», kā pirmo singlu izdodot albuma tituldziesmu. Tā dod ieskatu albumā ietvertajās melanholiski sulīgajās emocijās, kurās apvienoti elektronikas un postpanka mūzikas elementi.

    «Effekts» grupā spēlē trīs draugi, bijušie skolas biedri – Ernests Hvostovojs, Viesturs Zandersons un Rihards Zelezņevs, kurš plašākai sabiedrībai pazīstams kā Leļļu teātra aktieris un daudzsēriju filmas Pansija pilī galvenās lomas, Anšlava Eglīša atveidotājs. Grupa ir uzvarējusi Latvijas Universitātes jauno mūziķu konkursā Hadrons, katru trešdienas rītu Radio Naba vada raidījumu Smagais rīts ar Effektu. Albums Zudusī paaudze iznāks mūzikas izdevniecības Nabamusic paspārnē – straumēšanā tas būs pieejams no 6. novembra, bet vinilā novembra beigās.

    «Dziesmas Zudusī paaudze ideja man ienāca prātā, kad man tikko bija apritējuši 26 gadi. Tobrīd jutos pamatīgi apmaldījies savā lielajā dzīves ceļā, uzdodot jautājumus – uz kurieni es eju?

    Vai vispār man tur jāiet? No šīs dziesmas izauga iecere, veidot veselu albumu par tēmām, kas saistās ar personīgām traumām, to risināšanu, sevis meklēšanu un atrašanu. Albums Zudusī paaudze ir manifests sevis kā pašpietiekamas būtnes atzīšanai. Kurš gan nav savas dzīves, īpaši jaunības laikā, juties neiederīgs, nederīgs vai nevajadzīgs? Just šādas sajūtas un tikt ar tām galā ir daļa no procesa, kuru es dēvētu par pieaugšanu,» atklāj aktieris Rihards Zelezņevs, kurš ir albuma tekstu autors.

    «Dziesmas videoklips ir sirreāls ceļojums varoņu dažādajos iekšējos es, kas sadzīvo un mijiedarbojas, viens otru nomainot. Filmēšanā mums bija svarīgi ļauties eksperimentiem un dziesmas enerģijai,» saka Signija Joce, kas ir dziesmas video režisore, bet operators ir Kārlis Bergs.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē