• Rīgā sācies bridža festivāls. Vienīgā spēle, kur dators nevarot uzvarēt cilvēku

    Spēles
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto (matīss Markovskis)
    Latvijas sporta bridža sabiedrība no 21. līdz 25. augustam jau 17. reizi rīko turnīru Riga Invites to Riga, kas norisināsies jau septiņpadsmito reizi.

    «Bridžs ir prāta spēle un kvalitatīva izklaide reizē. Salīdzinājumā ar citām kāršu spēlēm tajā nepastāv veiksmes vai neveiksmes faktors,» stāsta Rīga Invites 2024 rīkotāja, Bridža atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja Maija Romanovska. Viņa ar šo spēli aizrāvusies jau 30 gadus un guvusi starptautiskus panākumus – izcīnītas sudraba un bronzas medaļas Eiropas un 5. vieta – pasaules čempionātā.

    Bridžs tāpat kā citi sporta veidi iedalās amatieru un sporta līmenī. «Pie bridža galda mierīgi var satikties profesionālis ar amatieri un veiksmīgi iekļauties spēlē – komunikācija ir brīnišķīga. Tomēr bridža popularitātei zināmā mērā traucē tas, ka noteikumus iemācīties nav viegli – vajadzīgas vismaz trīs stundas. To vislabāk izdarīt, draugu pulciņā uzaicinot kādu spēlēt pratēju,» saka Maija. «Bridžs ir vienīgā prāta spēle, kurā dators nespēj uzvarēt cilvēku!» pārliecināta ir Romanovska.

    «Lai kā censtos Bils Geitss, kurš pats arī ir bridža spēlētājs, to neizdodas panākt,» teic viņa.

    «Latvijā ir četri pieci nopietni sporta bridža spēlētāji, kurus, manuprāt, pasaulē zina labāk nekā mājās, jo ieinteresēto loks pagaidām ir ļoti šaurs. Priecājos, ka politiķis Imants Parādnieks uzņēmies vadīt Latvijas Bridža federāciju un arī to popularizēt, jo, kā visos sporta veidos, administratīvos darbus labāk neuzņemties pašiem sportistiem,” atzīst Romanovska. Vairākumā valstu bridžs ir atzīts kā pilntiesīgs sporta veids, Latvija vēl esot ceļā uz šādu statusu. «Daudzviet, piemēram, ASV un Ķīnā bridža kursu māca par skolās, lai attīstu dedukcijas spējas un domāšanu. No Eiropas valstīm spēcīgs bridžs ir Zviedrijā, Norvēģijā, Nīderlandē, arī Polijā.»

    Romanovska uzsver, ka bridžā vecumam nav nozīmes – tas ir brīnišķīgs socializēšanās veids. «Bridžu spēlē daudzas sievietes – daļu piesaista pati spēle, citas sākušas ar to aizrauties, lai būtu kopā ar savām otrajām pusītēm, savukārt vēl citas tieši

    bridža turnīros var iepazīties ar potenciālajiem partneriem,» pasmaida Maija.

    Iepriekšējos gados turnīrs notika Jūrmalā, bet šogad tas norisināsies viesnīcā Radisson Blu Daugava Hotel Rīgā. Tas pulcēs aptuveni 100 bridža spēlētājus no vairākām Eiropas valstīm.

    Latvijas Bridža federācija arī izcīnījusi tiesības 2026. gadā Rīgā rīkot Eiropas Bridža čempionātu, kam sekos Eiropas jauniešu bridža čempionāts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē